segítség

2019.02.14. 09:00

Valentin-napi rózsa helyett adakozhatunk az állatmenhelyeknek is

A Valentin nap a szerelmesek napja, azonban ma már annyira csak a túlköltekezésről szól február 14-e, hogy sokan az édességek vásárlása helyett más alternatívát választanak az ünneplésre.

Koszorus Rita

A szerelmesek napján, ha egy egyszerű halandó akarna némi ételt magához venni egy étteremben jobb, ha minden reménnyel felhagy. Ugyanis ilyenkor teljesen megtelnek az éttermek, s a párocskák egymás kezét fogva költik el vacsorájukat a gyertyafénynél. Mások pedig giccses ajándékokkal halmozzák el szerelmüket.

Vannak azonban olyanok, akik nem értenek egyet a mértéktelen költekezéssel. Hiszen bevallhatjuk, a Bálint nap már szinte csak erről szól. Ezt használják ki a Siófoki Állatvédők, akik Valentin akciót hirdettek. – Azokat a hölgyeket szólítjuk meg, akik nem kapni szeretnének valamit és lemondanának az ajándékokról – mondta Vörös Zsuzsa, a Siófoki Állatvédő Alapítvány elnöke. – Arra biztatjuk őket, hogy párjukat megkérve az édességre szánt összeget inkább ajánlják fel alapítványunk számára.

Ebből a pénzből egy új szállító járművet vásárolnának a Siófoki Állatvédők, amelyet a mentéshez, élelemfuvarozáshoz és az állatorvoshoz jutáshoz használnának. A most használt már 26 éves és annyi baja van, hogy a teljes körű javíttatása az autó értékének többszörösébe kerülne. – Úgy 7-800 ezer forintra lenne szükségünk, hogy egy jó állapotú használt autót vásárolhassunk – mondta Vörös Zsuzsa. – Ebből már elkezdhetnénk nézelődni. A beérkező összegeket elkülönítjük majd a bankszámlánkon, hogy erre a célra kerüljenek.

Eddig már közel 300 ezer forint gyűlt össze, a jótékony szerelmesek adományaiból, s az akció még folytatódik.

Egy másik állatvédő szervezet a Valentin napi virág árából egy kutyát ment meg. Eddig harminc ebet mentettek meg az ajándékok árából.

Variációk Valentin napra

Egy brit kezdeményezés arra biztatja a nem szerelmeseket, hogy ezen a napon csótányt nevezzenek el exükről. Ezért másfél fontot kell fizetni, a befolyó összeg nemes célra megy: egy állatkertet támogathatunk belőle.

Valószínűleg az anti-Valentin napot az angolok emelték új magaslatokba, hiszen ezen a napon van lehetőség fejszehajító versenyen részt venni, de egy skót civil szervezet másra biztat. Ahelyett hogy a szerelmesek egymásnak fehérneműt vásárolnak, ajánljanak fel egy felesleges, jó minőségűt a rászorulóknak. Idehaza a Magyar Vöröskereszt pedig randira hívja a véradókat ezen a héten, s a karjukat nyújtók szelfijeikkel még egy nyereményjátékon is részt vehetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában