báli jóság

2019.03.05. 11:46

Egymilliót táncoltak össze a mentősöknek

Múlt hétvégén tartották azt a jótékonysági bált Balatonlellén, melyen a balatonlellei mentősöknek gyűjtöttek össze valamivel több mint egymillió forintot.

Barkóczy László

– Az Áll a bál facebook csoport áll a kezdeményezés mögött – mondta el kérdésünkre Horváth Gábor, az esemény egyik főszervezője. – Ezt az online közösségi csoportot azért hoztuk létre, hogy tájékoztassuk a somogyi embereket, hol lesznek bálok a megyében. Így akartuk népszerűsíteni ezt a szórakozási formát. A csoport mára közel háromezer tagot számlál, így már nem egyszerűen információkat tudnak nyújtani, de tudósításokat is közölnek egy-egy táncos mulatságról.

A balatonlellei mentősöknek ezidáig még sosem szerveztek jótékonysági bált a Balatonlellei Művelődési ház is a kezdeményezés mellé állt. A szervezők igyekeztek sok vállalkozót és adakozó kedvű, táncolni szerető embert megszólítani. Ennek a munkának eredménye, hogy végül a mentősöknek összesen 1,058,630 forintot sikerült összegyűjteni.

A közösség a sikeren felbuzdulva most hagyományt teremtene az eseményből. Áll a bál – jónak lenni jó címmel évente két bál megszervezését tűzte ki célul. Ebben az évben a mostani volt az első, a másodikat pedig az év vége felé tervezik megrendezni, ahol ha sikerül, a daganatos gyerekeknek gyűjtenének.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában