fotók

2019.03.29. 16:21

Fotóriportereink munkái is a legjobbak közé kerültek a fővárosi kiállításon

Pénteken első alkalommal nyílt kiállítás a Mediaworks fotóriportereinek munkáiból Budapesten. 2018 legjobb sajtófotóit tíz kategóriában díjazták.

Sonline

Összesen 320 pályamű és 743 db kép érkezett, melyek harminc fotóriporter munkájából álltak össze. A megnyitón a Somogyi Hírlap három munkatársát is elismerték.

Németh András Siófokon készült fotójával megnyerte a művészet kategóriát. A balatoni városban nagyszabású óévbúcsúztatót szerveztek, így fellépett többek között Szikora Robi és az R-GO is, ekkor készült a díjnyertes kép. – Fotósként mindig azt mondom, hogy a pillanatot meg kell tudni ragadni, mert az így megmarad örökre – vallja Németh András. Kollégánk harminc éve fotózik, de nem szokott munkáival pályázni. – Évtizedek után is jól esik az elismerés, boldog vagyok és büszke, hogy tizenkét éve a Somogyi Hírlapnak dolgozhatok – folytatta kollégánk.

R-GO koncert: Régi slágerek repítették az új évbe az ünneplőket

Muzslay Péter második helyezést ért el társadalomábrázolás kategóriában Bárdudvarnokon készült képével. – A birkanyírás kapcsán jártam ott, amikor észrevettem, hogy a pásztor a saját borával itat egy núbiai kecskét – mesélte fotóriporterünk.

A bárdudvarnoki birkapásztor fehérborral itatja kedvenc núbiai kecskéjét hazatérve a legelőről.

Lang Róbert harmadik helyezést ért el ugyanebben a kategóriában egy kaposszerdahelyi gazdaságban készült kifejező fotójával.

Ridegtartás

Először került megrendezésre a Mediaworks Fotópályázat. Ahová 2018-ban készült képeket lehetett küldeni, 10 kategóriába:

– Hír (egyedi)

– Képriport (sorozat)

– Mindennapi élet (egyedi)

– Mindennapi élet (sorozat)

– Művészet (egyedi és sorozat)

– Portré (egyedi és sorozat)

– Társadalomábrázolás (egyedi és sorozat)

– Sport akció (egyedi)

– Sport zsáner (egyedi)

– Sport sorozat (sorozat)

Összesen 30 fotóriporter pályázott, köztük tíz budapesti és húsz vidéki.

A zsűri tagjai voltak: Balogh László (Nemzeti Sport), Éberling András (Magyar Nemzet), Laufer László (Dunántúli Napló), Móricz-Sabján Simon (Világgazdaság), Teknős Gábor (Központi Szerkesztőség).

A legjobb kollekcióért járó különdíjat Ladóczki Balázs, a Nógrád Megyei Hírlap munkatársa vehette át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában