vonatozás

2019.03.04. 16:38

Kitették a váróteremből, majd tüdőgyulladást kapott a férfi

Egy német állampolgárságú olvasónk kereste meg szerkesztőségünket azzal, hogy február 14-re virradó éjszaka őt kiküldték, Budapest, Kelenföld vasútállomásról.

Koszorus R.

Klauss Charly ismerőseivel együtt Münchenbe utazott volna. Meg is vette a jegyet már jóval korábban, mivel így olcsóbb volt. Az indulás napján derült ki, hogy a rendezvény, amelyre ment volna, elmarad. Ez az esti órákban történt, s vonata legközelebb csak reggel fél hétkor indult hazafelé, Balatonboglárra. Ezért úgy gondolta a váróteremben éjszakázik, majd reggel hazautazik. Azonban ez nem így történt, mivel a biztonságiak 23 óra magasságában közölték vele, hogy el kell hagyni a várótermet, ugyanis azt bezárják.

Az idős férfi azt mondta, hogy nagyon arrogáns stílusban beszéltek vele. – Mondtam nekik, hogy hideg van és csak egy dzseki volt rajtam, de azt mondták őket ez nem érdekli – mesélte Klauss Charly.

Ám végül sikerült megegyezni, hogy egy óráig maradhassanak az utasok a váróteremben. Ezután három órán keresztül a hidegben kellett várakozniuk. Olvasónk tüdőgyulladást kapott azon az estén, amelyet a mai napig nem hevert ki.

A somogyfajszi férfi nehezményezte az udvariatlan bánásmódot.

Megkerestük az esettel kapcsolatban a vasúttársaságot, azt írták: elnézést kérnek idős utasuktól a biztonsági őrök viselkedése miatt.

Hozzátették: a vasúttársaság megbízásából a biztonsági szolgálat végzi a váróterem nyitását és zárását, amely az utolsó és első vonat indulásához igazítják.

– Ha az utasnak csatlakozásmulasztás miatt kell várakoznia, akkor a társaság gondoskodik a szállodai elhelyezésről – közölte a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága. – De ebben az esetben nem ez történt, a csoport döntött úgy: mégsem utazik el.

Ilyen esetben a vasúttársaság nem köteles szállást biztosítani, tették hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában