2019.03.29. 19:54
Második lett a töltött jérce tejfölhabbal
Második alkalommal rendezték meg a Magyarország étele elnevezésű versenyt a Felcsúti Letenyey Lajos Gimnáziumban, a szakácsversenyen a kaposvári Pap Zoltán és Tapaszti Adrián a második helyet szerezte meg.
– Vargányával, parajjal töltött jércemell, kecskesajtos kolbász, babosrétes, dödölle kapros túróval, paprika mártás és tejfölhab volt a menü, amit elkészítettünk – mondat el kérdésünkre Pap Zoltán. A versenyre az elkészíteni kívánt ételünk fotójával és receptjével kellett nevezni, ez alapján választotta ki a zsűri azt a tizenkét csapatot, amelyek Felcsúton is elkészíthették az ételt. Az értékelés többlépcsős volt, volt külön kóstoló-, és konyhai zsűri, de a szabályok betartásáért felelős zsűri is, amit a NÉBIH biztosított.
– Elsősorban önmagunkért indultunk ezen versenyen – mondta Pap Zoltán. – Nem árt, ha néha megmérettetjük magunkat, és kitalálunk valami újat, amit eddig esetleg még csak nem is próbáltunk.