Magyarország étele

2019.03.29. 19:54

Második lett a töltött jérce tejfölhabbal

Második alkalommal rendezték meg a Magyarország étele elnevezésű versenyt a Felcsúti Letenyey Lajos Gimnáziumban, a szakácsversenyen a kaposvári Pap Zoltán és Tapaszti Adrián a második helyet szerezte meg.

Barkóczy László

– Vargányával, parajjal töltött jércemell, kecskesajtos kolbász, babosrétes, dödölle kapros túróval, paprika mártás és tejfölhab volt a menü, amit elkészítettünk – mondat el kérdésünkre Pap Zoltán. A versenyre az elkészíteni kívánt ételünk fotójával és receptjével kellett nevezni, ez alapján választotta ki a zsűri azt a tizenkét csapatot, amelyek Felcsúton is elkészíthették az ételt. Az értékelés többlépcsős volt, volt külön kóstoló-, és konyhai zsűri, de a szabályok betartásáért felelős zsűri is, amit a NÉBIH biztosított.

– Elsősorban önmagunkért indultunk ezen versenyen – mondta Pap Zoltán. – Nem árt, ha néha megmérettetjük magunkat, és kitalálunk valami újat, amit eddig esetleg még csak nem is próbáltunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában