fejlesztés

2019.03.03. 14:55

Nagy hasznát veszik majd a megújult főzőkonyhának

Megújult a művelődési ház néhány helyisége és az óvoda főzőkonyhája Látrányban, melyek átadását egy kulturális programmal vezették fel szombaton. Varga Csaba Látrányi Kopjafák című könyvét mutatták be az érdeklődőknek, melyben régi látrányi történetek olvashatóak.

Gy. Zs.

Kelemen Ferenc polgármester elmondta: egy EFOP-os pályázaton nyertek el 20 millió forintot, melyből megújult a művelődési ház alagsori raktára, két helyiséget új burkolattal, új szigeteléssel láttak el. Az egyikben a könyvtár, a másikban egy klubhelyiség kapott helyet. Az óvoda főzőkonyhájának felújítására közel 20 millió forintot nyertek el a Vidékfejlesztési Program keretein belül, melyhez még nyolcmillió forintot tett hozzá az önkormányzat. Cserélték a burkolatot, s az elektromos hálózatot is megújították. Új eszközöket, például sütőt, mosogatógépet is beszerezhettek. Ezen a konyhán főznek az óvodásoknak, az iskolásoknak, s több környékbeli település időseinek is.

Biró Norbert, a megyei közgyűlés elnöke és Móring József Attila országgyűlési képviselő is részt vett az átadókon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában