veszélyes a kismamákra

2019.03.21. 13:33

Palackos vizet osztanak: magas a nitrit tartalom Kaposfőn

A megengedettnél magasabb Kaposfőn az ivóvíz nitrit tartalma. Emiatt a várandós anyáknak és az egy év alatti gyermekeknek palackos vizet biztosítanak, amíg a problémára nem találnak megoldást a településen.

Góz Lilla

– Megkeresett a szolgáltató, a DRV Zrt. és a Somogy Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának munkatársa, mert ivóvizünkben magas nitrit tartalmat mértek – mondta el érdeklődésünkre Sztányi Tibor, Kaposfő polgármestere. – Ezért az ivóvíz fogyasztása várandós anyáknak és az egy év alatti gyermekeknek nem ajánlott. A körzeti védőnővel együttműködve kiértesítettünk minden érintettet és számukra 14 palack ásványvizet biztosítunk, amelyeket a kultúrházban vehetnek át nem csak hétköznap, hanem hétvégén is – mondta el a polgármester.

Csütörtökön Kaposfőn minden helybelit levélben értesítettek az ivóvíz magas nitrit tartalma miatt. Sztányi Tibor polgármester megjegyezte: a legutóbbi minta már határérték alatti volt, de csak a többszöri vizsgálat adhat teljes bizonyosságot. A település egyébként pályázott ivóvíz-javító programra, a tervek szerint áprilisban kezdődhetnek meg a fejlesztések. Korábban több somogyi településen, mint például Törökkoppányban, Patalomban és Háromfán is magas nitrát, nitrit tartalmat mértek.

Fotónk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában