határtalan élmény

2019.03.02. 18:16

Sokak arcára mosolyt csalt a jeges élmény

Az idén is jégre gurultak a kerekesszékkel közlekedő gyerekek és felnőttek Kaposváron. Sokak számára nagy élményt jelentett a szombati program, többen korcsolyát húztak, hogy együtt csúszhassanak a mozgássérült emberekkel.

Gyeszát Zsolt

Sokan ellátogattak a Kaposvári Jégcsarnokba a Lárifári Alapítvány által szervezett – hagyományos – programra, ahol épek és kerekesszékben közlekedők együtt gurultak jégre. Több mozgássérült a kaposvári Napsugár intézménycsoport különböző intézményeiből érkezett, de akadtak más kaposváriak és környékbeliek is, akiket családtagjaik kísértek el a közös csúszásra.

 

Nagy Boglárka, a kaposfüredi Napsugár lakóotthonból érkezett, immáron másodszor vett részt ilyen programon. – Itt egy picit ki lehet engedni a gőzt, nagyon élvezem – jegyezte meg. Hasonló véleményen volt Gyöngyösi Krisztián is. – Nagyon jól érzem magam a többiekkel – mondta el kérdésünkre. – Voltam már ilyen programon korábban is, örülök, hogy újra itt lehetek.

Paskáné Hosszú Adrienn, a szervező Lárifári Alapítvány elnöke elmondta: az érzékenyítés mellett épp olyan fontos az élményterápiás cél, vagyis hogy a mozgássérült vendégek is feltöltődhessenek egy kicsit, kimozdulhassanak a nehézségekből, a hétköznapokból. – Ugyanakkor nem csak a vendégeink, talán valamennyien kapunk egy töltést ilyenkor, melynek köszönhetően energikusabban tudunk nekiállni feladatainknak – mondta el lapunknak. Paskáné Hosszú Adrienn hozzátette: a kaposvári sportiskolát is megkeresték, hogy segítsék a programot.

Hasonlóképpen vélekedett Garbóczi Tünde is. – Ez a program minket is nagyon ösztönöz, s azt hiszem, sokaknak óriási élmény – mondta az alapítvány önkéntese, hozzátéve, hogy a közös csúszásra érkezett vendégek között sokakra már-már családtagként tekintenek.

Dér Tamás alpolgármester köszöntőjében arra is kitért: hálás az alapítványnak, hogy újfent megszervezték az eseményt, s összehozták egy közös programra az ép és mozgássérült gyerekeket, felnőtteket. Januárban Balatonlellén, a BL YachtClub-nál szervezett hasonló közös csúszást az alapítvány.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában