árulkodó szeméthalmok

2019.03.26. 13:31

Szélmalomharcot vívnak a visziek az illegális szemetelőkkel

A Teszedd szemétszedő akció keretében ismét zsákokat ragadtak a Visz Polgárőr Egyesület és a közösségi ház tagjai, hogy eltakarítsák lakóhelyükről a mások által rendszeresen odahordott szemetet. Ebben az évben talán az elkövetőt is sikerül fülön csípniük.

Barkóczy László

– Meglepett minket az a rengeteg szemét, amit a környező településekről elsősorban a nyaralótulajdonosok idehordanak településünk határába – számolt be Molnár Tibor a Visz Polgárőr Egyesület elnöke. – Kommunális hulladékból is közel tíz köbméternyit találtunk, de ettől alig maradt el a veszélyes hulladékok mennyisége, ami igazán ijesztő számunkra. Ez már olyan mértékű környezeti terhelést jelent, hogy gondolkozunk egyfajta összefogáson a látrányi önkormányzattal is. De nem csupán szedni szeretnénk más szemetét, hanem jó volna elejét venni ennek az illegális cselekedetnek. Ezért gondolkodunk vadkamerák felszerelésén az érintett szakaszokon. Valamint az olyan összekötő utakat, melyeket már senki nem használ, betontuskókkal szeretnénk lezárni, így adva azt vissza természetnek és meggátolni a szemetelést.

Ebben az évben a szemetelők különösen óvatlanok voltak. A szorgos gyűjtögetés közben találtak sok telefonba használható SIM-kártyát, és nagyon sok névre szóló hivatalos iratot is.

– Rögtön értesítettük a rendőrséget, akik megkezdték a területen a helyszínelést – folytatta Tóth László, egyesület titkára. – 2011 óta minden évben csatlakozunk a szemétgyűjtő kezdeményezéshez, és minden alkalommal több mint száz zsák szemetet szedünk össze a környék erdeiből és az utak mellől. A helyszínelés elhúzódott, így idén harminc zsáknál tartunk. A napokban megtesszük a feljelentést is környezetkárosításért. Bízunk benne, hogy a rendőrség nyomára akad az elkövetőknek, és ez elriaszt másokat is attól, hogy szemetüket a mi portánk mellett helyezzék el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában