fotó

2019.03.05. 15:53

Tarolt a Kaposváron gyártott lámpabúra

A kaposvári Gold Consulting Szociális Szövetkezet nyerte meg a Design Randi országos versenyt. Flexi lámpájukat választotta a szakmai zsűri legjobbnak, amelynek hamarosan elindulhat a nagyobb mennyiségű gyártása.

Góz Lilla

Hétfőn vehette át a kaposvári Gold Consulting Szociális Szövetkezet a Flexi lámpaburájukért járó első díjat Budapesten. Mint ahogy korábban beszámoltunk: a kaposvári megváltozott munkaképességű dolgozókat foglalkoztató műhely a Salva Vita Alapítvány kezdeményezésére profi tervezőkkel terméket fejleszthetett, vagy hozhatott létre újakat. Három dimenziós lakásdekorációs képet készítettek, egy egyedi mintázatú széket és egy magyaros mintás hajtókatűt.

Fotó: Réthey-Prikkel Tamás

A Flexi lámpaburát ítélte a zsűri a tizenegy prototípus közül a legjobbnak, s alkalmasnak találták sorozatgyártásra. – Most azon dolgozunk, hogy a műszaki leírást, szerelési útmutatót, a csomagolást biztosítsuk a termékhez – mondta el Lechner Zsuzsanna. A szövetkezet elnöke hozzátette: nagyon jól tudtak együtt dolgozni Balogh Zsolt tervezővel, kiemelve: nagyon jó lehetőség volt számukra profi szakemberrel dolgozni.

– Nem tudjuk megfizetni a tervezőket és most nagy segítséget kaptunk, hogy közösen dolgozhattunk olyan terméken, amely megállja a helyét bármelyik piacon – tette hozzá Lechner Zsuzsanna.A lézervágással készült látványos búra fekvő, függesztett, álló lámpaként is használható. A közeljövőben webáruházon át is rendelhető lesz. Már a díjátadót követően érdeklődtek a Kaposváron gyártott termék iránt, egy vállalat száz darabot rendelne belőle.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában