Online istentisztelet

2019.03.24. 15:30

Online is részt lehet venni az istentiszteleten

Egy hónapja már élőben is figyelemmel kísérhetik a hívek a kaposvári evangélikus gyülekezet istentiszteleteit.

Marosi Gábor

A megyeszékhelytől 25 kilométerre, Kadarkúton élnek Szemánék. A család a kaposvári evangélikus templomba jár istentiszteletre, ám a távolság miatt nem mindig jutnak be a városba. Egy hónapja azonban lehetőségük van arra, hogy akár otthonról is bekapcsolódjanak a gyülekezet életébe. – Kiváló kezdeményezésnek tartom az élő istentiszteletet – mondta Szemánné Arató Borbála. – A vidéki embereknek ez egy nagyon jó lehetőség. Ha nem jutunk el templomba, akkor a család leül a számítógép elé és belehallgathat az igehirdetésbe.

Az élő közvetítésbe az egyik legnagyobb videómegosztó oldalon lehet bekapcsolódni. Egy hónap alatt már száznál is többen iratkoztak fel a gyülekezet csatornájára, az alkalmakat pedig egyszerre mintegy kétszázan nézik. – Nem gondoltuk, hogy ekkora sikere lesz – fogalmazott Pongrácz Máté evangélikus lelkipásztor. – Az egész úgy indult el, hogy az istentiszteleti alkalmainkon gyerekfoglalkozást is tartunk egy külön teremben, ahová a szülők is elkísérik gyermekeiket. Többen jelezték, hogy ez idő alatt is látni és hallani szeretnék a prédikációt, ezért kivetítettük nekik az alkalmakat. Aztán ezt továbbgondoltuk, mi lenne, ha interneten keresztül otthonról is nézhetnék az emberek az istentiszteletet. Így indult útjára az élő adás februárban.

– Nagyon jó visszajelzéseket kapunk – folytatta Pongrácz Máté. – Ebben az egy hónapban már sok beteg ember újra be tudott kapcsolódni a gyülekezet életébe, de Kaposvártól távolabbi településekről is követik a vasárnapi alkalmakat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában