MASZSZ díjátadó

2019.04.29. 20:00

Ők Somogy megye legjobb munkáltatói

Sikeres évet zárt a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) Somogy Megyei Szervezete, hiszen az elmúlt évekhez hasonlóan növekedni tudtak a bérek.

Koszorus Rita

Nem volt zökkenőmentes az elmúlt év a Magyar Szakszervezeti Szövetség Somogy Megyei Szervezete számára, hiszen küzdelmes időszakon vannak túl.

– Folyamatosan nőnek a bérek a somogyi cégeknél – mondta Svajda József, az Erdők Háza Látogatóközpontban tartott május elsejei ünnepségen. – Néhány cégnél 30 százaléktól egészen 44 százalékig nőttek a jövedelmek. Úgyhogy az elmúlt három évben jelentős jövedelem növekedés alakult ki.

Svajda József hozzátette: a legmagasabb bérnövekedés ott ment végbe, ahol megvolt az összefogás és erős szakszervezetek működnek.

Kiemelte: nehézségek voltak, ilyen volt a cafetéria elemek megadóztatása és a túlóratörvény bevezetése. – Elértük azt, hogy azoknál a cégeknél, ahol tárgyaltunk a kollektív szerződésekről, a cégvezetők szinte egytől-egyig úgy döntöttek, nem változtatnak – mondta Svajda József.

Az ünnepségen átadták az év munkáltatója díjakat, amelyet a Videoton Elektro-Plast Kft. két ügyvezetője Fábián Balázs és Pálca Levente kapott. – Büszke vagyok rá, hogy egy cégtől független elismerést kaptunk – mondta Fábián Balázs. – A Gerber András által kijelölt utat járjuk és ez jó irány számunkra.

Pálca Levente a Videoton minden dolgozójának köszönte meg az elismerést. – Úgy érzem, ezt a díjat nem mi, hanem a cég kapta – mondta Pálca Levente. – Sok ember áll mögöttünk, a vezetők, fizikai dolgozók, emiatt tud a cég sikeres lenni.

Az év szakszervezeti vezetője Varga Zsoltné, a Kométa Alapszervezetének elnöke lett, míg az év nyugdíjas szakszervezeti vezetője Tóth László a Vasutas Szakszervezet Gyékényesi Nyugdíjas Alapszervezetének titkára.

Az ünnepségen Dér Tamás alpolgármester azt mondta: mindenki érdeke, hogy a munkavállaló elégedett legyen, ehhez pedig nem elég a pénz, kellenek a jó körülmények is.

Támogatják a tehetségeket

A Magyar Szakszervezeti Szövetség Somogy Megyei Szervezete minden évben támogatja a tehetségeket. Ebben segítségére van a tehetségsegítéssel már 25 éve foglalkozó Szolidaritási Alapítvány, amely számos cégtől kap támogatásokat.

A MASZSZ tehetség ösztöndíjakat idén is a munka ünnepéhez kapcsolódó ünnepségen adták át. A MASZSZ-hez tartozó szakszervezetek javaslatai alapján harminc fiatal részesült támogatásban tanulmányai végzéséhez. Rajtuk kívül a nyugdíjas szakszervezetek közül is négyet támogatott a MASZSZ megyei szervezete anyagilag.

A rendezvény zárásaként megszegték az „Éljen május elseje!” feliratú tortát is, amelyből természetesen a díjazott gyerekeknek is jutott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában