Kinek áll érdekében, és miért is?

2019.04.01. 15:23

Gyűlölethenger Siófokon

Úgy tetszik, újra fellángolt a fészbuk-forradalom Siófokon. Felfűtötték a gyűlölethengert, állítások és cáfolatok, nyilvánvaló hazugságok, vagdalkozások, minősítgetések váltják egymást, szamizdatba csomagolt fenyegetésekről beszél a város. De ki terjeszti ezeket? Kinek, kiknek áll érdekében, hogy a nyár fővárosa így készüljön az oly fontos turisztikai főszezonra?

Sonline

Az jól látható, hogy immár ötödik éve „megy a harc”. Érdekes módon a vita nem arról szól, hogy ki és milyen siófoki programokat, a városfejlesztési elképzeléseket, a pályázati projekteket támogatna, részesítene előnybe. Sokak szerint nemcsak a közelgő önkormányzati választások miatt erősödött fel a küzdelem, hanem a négy és féléves folyamatos panaszkodás, csúsztatás után úgymond „elfogyott” a muníció. Nem is volt olyan rég, hogy hetente kiáltotta világgá a média: újabb és újabb feljelentés készül!

Akkor persze még nem volt gyanús, hogy a kaptafához hasonlító „üzeneteket” lényegében mindig ugyanaz, mindig ugyanúgy és mindig ugyan arról írta! Városgondnoki feladatkörbe tartozó hatalmas, újszerű felismerések sorakoztak egymás után egyfajta „szenzációként” tálalva. Illegális szemétlerakók, károgó kányák, elhagyott autók, lemállott vakolat és sok más töltötte meg a lapokat és a lelkeket. A megnyilatkozások persze rendre arról is tudósítanak: Siófok elsőnek választott embere rendszerint nem helyi stratégiáról, projekttervekről, célokról nyilatkozik, s nem azok megvalósításához kéri a nyilvánosság segítségét, azaz nem Siófok érdekeit emeli országos szintre, hanem saját politikai karrierjét (is) építve az országos politikát hozza Siófokra. A legutóbbi legsiófokibb címet érő megfogalmazása „Aki megpróbál megvesztegetni, az csak rendőri kísérettel megy ki az irodámból”, erősen hajaz arra a sokévtizedes falusi diskurzusra, amikor Juliska néni a szokásos kis esti pletykapartin azt mondta a szomszédjának: tudod Terikém, ha erre járna Alain Delon és ajánlatot tenne nekem, biz’ isten rendőrt hívnék! (Bár ettől még tény: akit Lengyel kikísér az irodájából, az mindig (volt) rendőri kísérettel megy.)

Persze a hivatkozott interjúban (?) a polgármester azt is elmondta: „Siófok azon kevés városok egyike, ahol hiába van többsége a Fidesznek a képviselő-testületben, még sincs a kezükben a város kulcsa.” S még azt is hozzátette: „bár folyamatos támadások közepette végzi munkáját, Siófok nem jutott Esztergom sorsára„. A „népek” viszont nem így tudják, hiszen Lengyel négy és fél éve panaszkodik, hogy „gúzsba kötve táncol”, a fideszes képviselők fogságában van, miközben ők az előterjesztéseinek majd 95 százalékát folyamatosan megszavazzák.

Akkor most mi is az igazság? Kinek higgyenek a siófokiak? A saját szemüknek, a polgármesterük közösségi oldalán megjelenteknek, vagy a nyilatkozatainak, vagy inkább a „védelmező, gyűlölködő, siófokiakat folyamatosan hergelő, jól körülhatárolható kommentelőhadnak? Ki írja a kottát?

 

Részlet a „vitaindító” írásból….

 

„H A K N I

ikes ige, ragozva:

Ő HAKIK, ŐK HAKNAK

Mármint Nemstrómanazannya Kósa Bróker Lajcsi és Pörköltpusztító Wiccmanus Misi. Nekifogtak a kampánynak ugyanis. Igazi kriptodemokrata módon jól meg is zsarolták a választópolgárokat, hogyaszongya kábé ha nem a fideszre szavaz Siófok, nem lesz píz. (Lásd a HVG cikke az alanti linken.Különben meg a siófokiakat vérig sértette wiccmanus azzal, hogy ide igazi potentátok helyett csak Debrecen Narancs Bikáját tudta megszerezni agitprop haknizás céljából.)

A siófoki választópolgár persze nem böszme, pontosan tudja, hogy akkor sem volt pénz, amikor a fideszre szavazott a balga többség. A választások előtti ígéretcunami után csak a partra hordott kishal-csontok maradtak, a húst leszopták róluk a nagy narancssárga halak.

Na, de Lalára kár is a szót vesztegetni. Legfeljebb annyit, hogy a csárdába csördített talpnyalókommandó előtt előadta a nagymonológot (bár a lopott holminak jobban tudnánk örülni), hogy aszongya ha minket engedtek a hatalomba Siófokon, akkor minden jobb lesz, minden IS, plusz szőlő s lágy kenyér, kaviár nagy kanállal.”

(forrás: FB – Árpi, Witzmann és Hamvas Lapjairól Kitiltottak Társasága)

 

Részlet egy olvasói levélből….

„5 évük volt bizonyítani, tenni, alkotni, de csak ennyire telik. Ócska fenyegetőzés, pártállami módszerek, kémekkel. Hát, ha szerintük ez a demokrácia, mindenki gondolja meg, hogy valóban az általuk képviselt világ-e az, amit szeretne. Öntsünk tiszta vizet a pohárba, kémek sem kellenek hozzá, Kósa Lajos előtt, Kubatov Gábor, Szíjjártó Péter, sőt Gulyás Gergely miniszter is vendége volt, annak a bizonyos siófoki csárdának. A teljesség igénye nélkül. Itt jegyzem meg, kéretik nem sértegetni, „talpnyalónak” titulálni azt a mintegy 23 ezer embert, aki tavaly a kormánypárt jelöltjét tisztelte meg a bizalmával. Értem, hogy az Önök elvei szerint, „aki nincs velünk, az ellenünk”, de ha olyan elvhű demokraták, ahogy hirdetik, tartsák tiszteletben a többség akaratát és választását. Gyalázkodással, ócska hazugságokkal, gyűlöletkeltéssel semmire sem mennek, ez az út nem vezet sehová.”

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában