rendhagyó óra

2019.04.09. 14:00

Berzsenyis diákok látogattak el szerkesztőségünkbe

 A Somogyi Hírlap szerkesztőségébe látogattak a Berzsenyi iskola diákjai kedden. A Digitális Témahét kapcsán a tanulók testközelből nézhették meg hogyan készül el Somogy napilapja.

Góz Lilla

Lengyel János főszerkesztő köszöntőjében arra hívta fel a fiatalok figyelmét, hogy a hírek forrására kiemelt hangsúlyt fektessenek, ne higgyenek el mindent, továbbá ne csak a szenzációhajhász bűnügyi cikkeket, riportokat olvassák el.

– Mi azt valljuk, hogy a jó hír is hír. Örömmel mondhatom, hogy online felületünkön is hétről hétre a legtöbbet olvasott cikkek között egyre több a pozitív tartalmú – jegyezte meg a főszerkesztő.

A Berzsenyi iskolában a Digitális Témahéten egy drónnal rögzített kisfilm is készült az iskoláról, továbbá informatikai órákon prospektusokat szerkesztenek a tanulók.

A tanulók látogatásukról egy híranyagot és készítettek, a legügyesebb diák, Klem Benedek, 8. osztályos tanuló írása alább olvasható.

Kedden a Berzsenyi Dániel Tagiskolának nyolcadik osztályos tanulói meglátogatták a Somogyi Hírlap és a Sonline szerkesztőségét.Ismerkedtek a Somogyi Hírlap szerkesztésével és történetével. Megtekintették a Sonline grafikai munkáit és azt is, hogy kerülnek a hirdetések az újságba. A főszerkesztő úr, Lengyel János elmondta tapasztalatait és, hogy milyen a hírlapnál dolgozni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában