új látványosság

2019.04.15. 19:44

Különleges ötlet alapján valósul meg Zamárdi új szimbóluma

Az alapkő már a helyén, jövő nyáron pedig már az új zamárdi kiállító és bemutató tér hatalmas teraszáról bámulhatják a vendégek a Tihanyi félszigetre néző balatoni panorámát.

Kolumbán Tünde

Időkapszula is került hétfőn a város új turisztikai attrakciójának alapkövébe. A kiállítótér egy nem túl nagy, de annál látványosabb épület lesz, amit a Bácskai utcánál, a szabadstrand egyik szegletében húznak fel egészen különleges építészeti elképzelés szerint. A terasz alatti alsó szintet a helyiek hívják ufónak is. A projekt neve szerint többfunkciós kiállító és bemutatótér egy olyan látványos építmény lesz, ami nemcsak a turisták kedvenc helyévé válhat, de a városvezető szerint idővel Zamárdi szimbóluma is lehet.

– Tudni kell az épületről, hogy sikerrel vett részt egy nemzetközi tervpályázaton, ahol több ezer közül egyedüli magyar tervként jutott a jutott döntőbe – mondta Csákovics Gyula polgármester, aki az alapkő letételkor arról is beszélt, hogy a 150 férőhelyes kiállítótér a nyári időszakban, kedvezőtlen időjárás esetén alternatív rendezvényhelyszínként használható, de időszaki tárlatokat is terveznek benne.

A 450 millió forintból készülő bemutatóterem már a sokadik beruházás abban a sorban, ami az elmúlt években Zamárdiban megvalósult. Witzmann Mihály országgyűlési képviselő azt mondta: tiszteletre méltó, hogy 2700 fős lakosságszámához képest Zamárdi az elmúlt években mintegy másfél milliárd forint értékben fejlesztett. Witzmann szerint ez is jó példa arra, hogy az általa képviselt térségben kétféle településvezető létezik. Az egyik stratégiai szemlélettel, hosszú távon gondolkodva fejleszti a városát, míg a másik típus nem alkot, ehelyett az alkalmatlanságát politikai hangulatkeltéssel palástolja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában