OMDK

2019.04.27. 11:30

Megcsillogtatták tudásukat az ifjú művészek

Véget ért a harmincnegyedik Országos Tudományos Diákköri Konferencia (OTDK) Művészeti és Művészettudományi ágazatának versenye.

Marosi Gábor

Az idei megmérettetésen háromszáz fiatal huszonkilenc tagozatban mutatta be munkáját. Neveztek fiatalok például festészet, mozgókép, fotográfia és szobrászat témakörben is. A verseny nemcsak az anyaország, hanem a határon túli hallgatóknak is bemutatkozási lehetőséget kínált, sőt a harmincnegyedik OTDK versenyen már középiskolások is részt vettek a programokban.

A záróünnepségen elhangzott: eredményesen teljesítettek a fiatalok és színvonalas munkákat adtak be. Hatos Pál, a Kaposvári Egyetem Rippl-Rónai Művészeti Karának dékánja elmondta: az elmúlt napokban könnyeket és mosolyt is látott a versenyzők arcán. Kiemelte: fontos a művészet és nagy szükség van rá, ezért arra biztatja az ifjú művészeket, hogy legyenek bátrak és alkossanak szabadon. A hallgatókat mindig is segítették abban, hogy az életben önmaguk urai legyenek és ha tudnak, akkor tanáraikon, mestereiken is túl tudjanak nőni – tette hozzá a Rippl-Rónai Művészeti Kar dékánja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában