Szakmák éjszakája

2019.04.04. 10:20

Sétahajózás, robotok, szabadulószobák a szakmák éjszakáján

A Nemzeti Regattán mutatja be szakmáit, képzéseit a Siófoki Szakképzési Centrum.

Góz Lilla

A Nemzeti Regattán és a Szigligeten mutatja be szakmáit, képzéseit a Siófoki Szakképzési Centrum A Fonyódról és Siófokról kikötő vízi járműveken rendezik meg április 12-én a Szakmák Éjszakáját. Szamosi Lóránt, a centrum kancellárja elmondta: nem titkolt céljuk az új hajós képzésük népszerűsítése, továbbá színes szakmai palettájuk megismertetése az általános iskolás korosztállyal. Megjegyezte: a gyerekeknek lehetőségük lesz arra is, hogy ingyenes buszjáratokkal juthassanak el a helyszínekre.

Robotprogramozás, mini francia desszertek készítése, famászás alpinista technikával vagy különböző tematikájú szabadulószobák. Ilyen programokkal is készül a Kaposvári Szakképzési Centrum az április 12-ei Szakmák Éjszakájára. Csiba Ágota kancellár elmondta: szeretnék népszerűsíteni a fiatalok körében a szakmákat, továbbá interaktív módon bemutatni a 11 tagintézményükben oktatott képzéseket. Nem csak az iskolák, hanem a partneri vállalkozások és szakmai szervezetek is részt vesznek a pályaorientációs programokon.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában