piaci körkép

2019.04.19. 17:25

Sokan álltak sorba a szegedi módra készült halászléért

Ki zöldségféléért, ki a magyar eperért kerekedett fel bevásárlókosarával pénteken, mások halászléért és harcsapaprikásért álltak sorba a kaposvári nagypiacon.

Gyeszát Zsolt

Ha hisszük, ha nem komoly konkurenciát kapott a fóliasátrak alatt termőre forduló csökölyi eper ezekben a napokban az Alföldről. A ládányi eperhalmoknál eszméltünk a jelenségre a szép tavaszi időjárásban. A kaposvári Herkovics Zsolt Lajosmizséről hozta az epret, 2500 forintért adták kilóját. Mint mondta, fiatalok és idősebbek egyaránt viszik a zamatos gyümölcsöt, sokan vártak már az idejét. nem csoda, hogy szépen fogyott a mosolygós gyümölcsből.

– De akciós volt a grillsajt és a lángos is – mondta Vargáné Bíró Éva, a piac ügyvezetője, aki kiemelte, a nagypéntek mindig is erős nap volt a piac életében. Az idén sem volt másként. Természetesen húsvéti dekorációból sem volt hiány, többek is árultak efféle csecsebecsét, kézműves termékeket, volt, aki műanyag zacskókból készített míves díszeket. Szántó Erzsébet mívesen karcolt makkos, virágmintás húsvéti tojásait hozta a piacra.

A böjt klasszikus napján a hamisíthatatlan harcsapörkölt vitte a prímet. – Hajnali négykor tettük fel a halászléalapot – mondta a piac életében jól ismert Kovács Csaba, miközben a harcsapörökölt adagokat merte. Szegedi módra készült az étel, úgy készítettük, hogy ne legyen túl csípős, mindenki ízlésének megfeleljen – mesélte. Ottjártunkkor is közel húszan álltak sorba a gőzölgő finomságért, s nyilvánvalóan senki sem bánta meg a várakozást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában