Szakmák éjszakája

2019.04.12. 20:00

Szabadulószobába zárták a diákokat a szakmák éjszakáján

Van egy nap, amikor hiába esteledik be, nem térnek nyugovóra az igazi szakik, mert megosztják a fortélyaikat a tanulni vágyókkal. A szakmák éjszakáján az iskolák tárt kapukkal várják az érdeklődőket.

Kovács Gábor

Színes a világ és együtt vagyunk a legszebbek. Ez volta az üzenete annak a megható műsornak, amelyet a Gyöngyfa Napközi Otthon értelmi sérült fiataljai és az ápolónőnek tanuló egészséges diákok közösen adtak elő a KSZC Szigeti-Gyula János Egészségügyi Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában.

Ezzel vette a kezdetét a szakmák éjszakája, melyben a Kaposvári Szakképzési Centrum szervezésében tizenegy helyszínen mint száznál több programmal várták a látogatókat Kaposváron, Nagyatádon, Kadarkúton, Tabon és Barcson. Volt, ahol finom ételekkel is fogadták a betérőket.

Megkóstolhatták a nemzetek palacsintáját, sőt a készítésébe is beszállhattak a szakácsokhoz a KSZC Széchenyi István Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziumában és Szakközépiskolájában.

A vendéglátós és a kereskedelmi szakmát tanulók a szabadulószobából csak úgy jöhettek ki, ha minden szakmai kérdésre jó választ adtak. A cukrászok a bajorkrémből és a ma divatos francia desszertekből adtak ízelítőt.

Csőkamerával kutatták fel a vezetékekben elrejtett csokikat az épületgépészettel ismerkedők a KSZC Lamping József Műszaki Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában. A diákok, az oktatók és a szülők is eljöttek a szakmák éjszakájára, sőt ott voltak azok a cégek, amelyek a duális képzésben szerepelnek.

Kadétokat képeznek szeptembertől

Ősztől a megyében egyedülálló módon honvédelmi képzés indul a KSZC Eötvös Loránd Műszaki Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában. Kadétokat fognak képezni. A toborzást már a szakmák éjszakáján megkezdték. A katonák gépkarabélyokat és géppuskát is hoztak mutatóba, a fegyvereket szétszedhették a diákok. Az iskolában egy nyolc helyszínes vetélkedőt tartottak a nyolcadik osztályos tanulóknak, akik számítógépes programot írhattak, elektrotechnikai feladatokat oldhattak meg. Rendőr, katona, hegesztő, villanyszerelő: csak néhány figura azok közül, amelyet az általános iskolások lerajzoltak az iskolában tanulható szakmákról az estén.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában