tisztaság

2019.04.05. 17:30

Szebbé tették a jégcsarnok környékét a diákok

Kilencedik alkalommal húztak kesztyűt és ragadtak zsákot a kaposvári iskolások.

Marosi Gábor, [email protected]

Pénteken délelőtt elkezdődött a Nagy Várostakarítás. A szemétgyűjtési akció első napjának főszereplői a gyerekek voltak, akik iskolájuk környékét tisztították meg a hulladékoktól. A Kisfaludy-iskola diákjai ráadásul a jég- és a sportcsarnok mellett területeket is szebbé tették.

– Fontos, hogy megvédjünk a Földünket – nyilatkozta Fodor Mihály, a Kisfaludy-iskola diákja. – Mi gyerekek egyelőre csak így tudjuk óvni a környezetünket, hogy összeszedjük a szemetet. Nagyon sokféle hulladékot találtunk, például üveget, kartonpapírt és műanyagot. Én soha nem szemetelek, azért, hogy ne szennyezzem a környezetet és amikor túrázni járok, akkor is igyekszem összegyűjteni az eldobott szemetet. Sajnos az erdő tele van hulladékkal – tette hozzá a fiatal.

– Nap, mint nap neveljük a diákjainkat a környezetvédelemre – fogalmazott Ratkóczy Gáborné, a Kisfaludy Utcai Tagiskola pedagógusa. – Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a gyerekek már kis korukban megszokják és megtapasztalják, hogy milyen rossz az, amikor a felnőttek által eldobott szemetet, nekik kell összeszedniük. Ezzel is neveljük őket arra, hogyha felnőnek, akkor ne essenek ebbe a hibába – mondta el lapunknak a pedagógus.

Dér Tamás, Kaposvár alpolgármestere hangsúlyozta: Kaposvár elkötelezett abban, hogy rendezett és tiszta környezetben élhessenek az emberek, ezért is szervezik meg évről évre a szemétszedési akciót. A kétnapos Nagy Várostakarításhoz idén négyezren csatlakoztak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában