környezetvédelem

2019.04.03. 17:23

Szelektív hulladékgyűjtők az óvodáknak és az iskoláknak

A Munkácsy Mihály Gimnáziumban szerdán 20 beltéri szelektív hulladékgyűjtőt adtak át, az új városi program keretében 380-at kapnak az óvodák és az iskolák.

Harsányi Miklós

– Az akció célja az, hogy népszerűsítsük a szelektív hulladékgyűjtést – mondta Szita Károly, Kaposvár polgármestere. Hozzátette: ez adja meg a lehetőséget, hogy a háztartásban, az iskolában keletkező hulladékot megfelelően feldolgozzák.

Fontos, hogy többek közt a papírt, a fémet, a zöldnyesedéket és a kommunális hulladékot ne összekeverve vigyék be a hulladék-feldolgozó udvarba, hanem külön-külön, válogatva. Kaposváron régóta zajlik szelektív hulladékgyűjtés, s az új kampány keretében 380 papír és pet palack hulladékgyűjtőt adnak az összes kaposvári óvodának és iskolának. A polgármester arról is szólt: hamarosan ismeretterjesztő kiadványokat készítenek a szelektív hullakgyűjtéssel kapcsolatos tudnivalókról, s a Kossuth téren rendezvényt tartanak. A projekt az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával valósul meg. Gyallai Katalin, a Munkácsy Mihály Gimnázium igazgatója az akcióra utalva rámutatott: intézményükben is fontosnak ítélik a környezettudatos szemléletmód megismertetését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában