megbeszélés

2019.04.04. 17:51

Tanácskoztak az egészséges városok

Az iskolaegészségügyi programokról és a fenntarthatóságról tanácskoztak.

K.G.

Az iskolaegészségügyi programokról és a fenntarthatóságról tanácskoztak az Egészséges Városok Magyar Nyelvű Szövetségének közgyűlésén, amelyet Kaposváron tartottak Győr, Pécs, Szombathely, Székesfehérvár, Szolnok, Békéscsaba, Sopron, Szentendre, Szigetszentmiklós, Baja és Zalakaros küldöttségének részvételével. De Blasio Antonio elnök elmondta: a szövetség bővült székelyföldi, szlovéniai és vajdasági magyarlakta városokkal. Szita Károly, Kaposvár polgármestere köszöntötte a közgyűlést.

Hangsúlyozta: a 2020-ban lezáruló Németh István városfejlesztési program befejeztével az egészséget, mint értéket helyezik a fókuszba. Ez nemcsak a gyógyítást jelenti, hanem az egészség megőrzését. Ennek érdekében korosztályos szűrővizsgálatokat szerveznek, foglalkoznak a mentális egészséggel, és megalakítják az Egészség Tanácsot. A cél, hogy Kaposvár 2030-ra az ország egyik legegészségesebb városa legyen, és ebben számítanak minden kaposvári együttműködésére. Az önkormányzat már felújította az orvosi rendelőket, és további intézkedéseket terveznek az egészségmegóvás területén.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában