Ajándék szemüveg

2019.04.11. 16:32

Új szemüvegüket kaptak a rászoruló gyerekek

Huszonöt somogyi gyerek örülhetett új szemüvegének csütörtök délután. A Lions Club kaposvári szervezete rászoruló gyereknek adta át az okulárékat, majd az Így neveld a sárkányod című mozifilmet nézhették meg a kaposvári moziban.

Góz Lilla

– Az enyém rózsaszín pillangós, én meg bordó–fehér csíkosat választottam – mutatta büszkén a nyolc éves Laura és barátnője új szemüvegét.

– Nagy segítség, hogy ingyen kaphatunk szemüveget. Mindenki dolgozik a családban, de nehéz erre kiszorítani egy nagyobb összeget – mondta el Laura nagymamája, Horváth Mónika.

– Kisfiam szemüvege mínusz 15 és 10–es, 100 ezer forintba került – mondta el Kutasi Marianna.

Stadler Vanessza hat hónapra született vakon. A műtéteknek köszönhetően egy métert lát homályosan szemüveg nélkül.

– Csak a lencse darabja 50 ezer, a teljes szemüveg 160 ezer forint. Nagy segítség nekünk az új okuláré – mondta el Stadlerné Tóth Anita.

Oláh Lajosné, Kaposvár alpolgármestere köszönetet mondott a kaposvári klubnak, hogy ismét több, mint kéttucatnyi gyermeken segítettek.

– Időt, pénzt, fáradságot nem sajnálva dolgoztak azért, hogy nektek lehessen egy más világotok, amit láthattok. Vigyázzatok rá nagyon – szólt a gyerekekhez Oláh Lajosné.

–A Lions Club megalakulása óta küldetésként tűzte ki, hogy minél több rászoruló gyermeknek, felnőttnek segítsen – mondta el Liszovszki Ágnes. A szervezet kaposvári elnöke hozzátette: csütörtökön 25 gyermeknek adtak át szemüveget.

– Az utóbbi években azt tapasztalom, hogy egyre több a fiatalok között a rövidlátó – mondta el Bazsika Mária, aki a szemvizsgálatokat végezte. A szemész főorvos hozzátette: a gyerekek a sok elektromos eszköz, telefon vagy tablet nézése közben nem pislognak, így nem gyakorolnak nyomást a szemgolyóra, ha hajlamosak rá, könnyen rövidlátóvá válnak.

– Olyan tevékenységet hajtunk végre, amellyel örömet okozunk a gyereknek. Köszönöm a kaposvári klubnak az elszántságát és a kitartását – mondta el a Lions Clubok Magyarországi Szövetségének régióelnöke Fehér Jánosné.A kaposvári klub dolgozik egy mezítlábas illatösvény megvalósításán a Városligetben.

– Itt a gyerekek mozgását, az időseknek a gerincbetegségeit tudják javítani. A 40 méter hosszú ösvényen a természetes anyagok különbözőképpen ingerlik a talp reflexzónáit, ezen keresztül fejtik ki jótékony hatásukat – mondta el Liszovszki Ágnes. Április 28-án a református templomban Varnus Xavér lép fel, koncertjének bevételéből a látássérülteket szeretnék segíteni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában