megújulás

2019.04.15. 09:00

Új tető az óvodára, új ablak a hivatalra

Két beruházás is elkészült a településen, amelyeket ünnepélyes keretek között adtak át Gelencsér Attila ország­gyűlési képviselő jelenlétében pénteken.

K.G.

Az óvodában egy 67 millió forintos infrastrukturális fejlesztést hajtottak végre, amelyhez nyolcmilliós önrészt tett az önkormányzat. Öltözőt, étkezőt és mosókonyhát építettek, és kicserélték a tetőt. Az új helyiségekkel, 80 négyzetméterrel nőtt az intézmény alapterülete. A mosdósi óvodába 32 gyermek jár és hét dolgozó munkahelye.

A polgármesteri hivatalban energetikai korszerűsítést hajtottak végre, szigetelték az épületet és kicserélték a nyílászárókat. Mindez 56 millió forintba került, így a két beruházás több mint 120 millió forintos fejlesztést tesz ki. Keresztes József polgármester kiemelte, hogy az óvoda bővítése sokat jelent a település életében, mert csak így tudták megvalósítani, hogy mindenben megfeleljenek az előírásoknak. Az energetikai korszerűsítéstől azt várják, hogy csökkentse a gázfogyasztást a hivatalban, s az épület tetejére helyezett napelemekkel a villamosenergia-fogyasztásuk akár a felére is csökkenhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában