videó!

2019.04.07. 15:35

Virágok helyett tojások díszítik a meggyfát Kéthelyen

Színesebbnél-színesebb tojások borítják Kéthely központjában az öreg meggyfát.

Marosi Gábor

A településen már ötödik éve hagyomány, hogy húsvét előtt kiválasztanak egy elszáradt vagy egy olyan fát, amelyet tulajdonosa ki szeretne vágni, majd a település központjába szállítják, ahol felállítják és különféle tojásdíszeket aggatnak rá. A fadíszítés az egész falut megmozgatta és mintegy kilencezer hungarocell, tyúk, emu, liba strucc, faragott és textil tojást került a meggyfára.

– Bárki tehet még rá díszt – mondta Molnár Balázs Kéthely polgármestere. – Az alsó ágakat próbáltuk üresen hagyni, így aki ellátogat településünkre aggathat még rá tojást. Nyílt egy kis üzlet is a faluban, ahol lehet vásárolni különféle ajándéktárgyakat, a díszítéshez pedig tojásokat. Ennek a bevételét jótékony célra ajánljuk fel, rászoruló gyereknek szervezünk utazást. Az idei újdonság, hogy nyúljelmezbe öltözött emberek járkálnak majd az idelátogatók között, hogy jókedvre derítsék őket – fogalmazott a polgármester. Molnár Balázs hozzátette: a tojásfát, amely április utolsó hétvégéjéig áll majd, vélhetően idén is több tízezren csodálják meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában