videó!

2019.05.10. 19:35

A Balaton közepén piknikeztek a vendéglátósok

Egy délutánra nem a járművek, hanem hófehér abrosszal leterített asztalok és ínycsiklandó ételek, sürgő-forgó vendéglátósok és érdeklődők foglalták el a Tihany és Szántód között közlekedő kompot. Itt tartották ugyanis az idei hatodik gasztropikniket.

Koszorus Rita

Rizlingtorta, rákóczi túrós, orgonakrémleves és füstölt marhanyak is szerepelt a Gasztropiknik étlapján. A helyszín ezúttal rendhagyó volt, hiszen a kompon mutatkoztak be a Balatoni Körhöz kapcsolódó vendéglátók. Közel kétszázhúsz résztvevő hódolt a kulináris élvezeteknek a fedélzeten, nyolc étterem, tizenegy borászat, kávézó, cukrászda és pálinkafőzde kínálta különleges ételeit, italait. – Kitelepülünk és mindenki igyekszik a legjobbat nyújtani – mondta Kántor Zsuzsanna, a balatonfüredi Sparhelt étterem tulajdonosa. – A vendégek ezáltal megismernek minket és reméljük már nem csak nyáron, hanem télen is betérnek. Mi a kezdetek óta éven át nyitva vagyunk, télen heti öt napot. Voltak időszakok, amikor nehéz volt, de most már megéri. A vendégeink tudják, ha bármikor a Balaton felé veszik irányt, van hova menniük.

 

A kompon tartott Gasztropikniken azok a vendéglátók vettek részt, akik a Balatoni Kör Kóstold körbe című új – immár harmadik – kiadványában szerepelnek. – Ötvenegy ikonikus helyet találnak benne az olvasók – mondta Szilágyi Lajos, a Villa Greta tulajdonosa, aki oroszlánrészt vállalt az elkészítésben. – Ezek a helyek meghatározóak a balatoni gasztronómiában. Egy útirányt mutat a kiadványunk az idelátogató turistáknak, hogy könnyen felfedezzék azokat a vendéglátóhelyeket, amelyek egész évben nyitva tartanak.

Tóth Balázs, a Balatoni Kör alelnöke a Gasztropikniken elmondta: fontos, hogy összefogjanak és ne versengjenek egymással a tó körül működő szolgáltatók. Sokan azért is jöttek el a Gasztropiknikre, hogy találkozzanak a kollégákkal, tapasztalatot cseréljenek, ötleteket gyűjtsenek. – Mi, a Balatoni körben jó szívvel ajánljuk egymást – mondta a Balatoni Kör alelnöke. – Azt gondoljuk, ha egy ilyen kiadványban megmutatjuk mit tudunk, az sokak örömére lesz.

Tóth Balázs a rendezvényen jelentette be, hogy elindult a Balaton első télen-nyáron közlekedő személyhajója, a Luszi, amely a BL Yacht Clubnál állomásozik majd.

A Gasztropiknikek sorában, a kompon tartott a hatodik volt már, s nagy sikernek könyveli el a Balatoni Kör az eddigieket. – Ez volt az els őszi, téli, tavaszi szezon, amikor végigment a Gasztropiknik sorozat – mondta Laposa Bence, a Balatoni Kör elnöke. – Ősztől újult erővel, viszont a meglévő elszántsággal megyünk tovább.

Hozzátette: a Gasztropiknik sorozat ősszel folytatódik tovább, hogy minél többen ismerjék meg a minőségi, balatoni vendéglátás éllovasait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában