lovasíjász bemutató

2019.05.15. 17:30

A magyar virtust mutatták be az angol királynőnek

Több mint hetvenöt éve rendezik meg az angol királyi család birtokán a Royal Windsor Horse Showt. Idén Kassai Lajos hat tanítványával mutatta be a magyar lovasíjászatot a közönségnek. Bemutatójukat nagy siker övezte.

Góz Lilla

EDITORIAL USE ONLY The Hungarian Csik—s are taking part in the Royal Windsor Horse Show (8-12 May) and The Victorian Pageant (evenings of 9,10,11 May) in the private grounds of Windsor Castle. PRESS ASSOCIATION Photo. Picture date: Tuesday May 7th, 2019. CHI Royal Windsor Horse Show was first set-up in 1943 to raise funds for the war effort. This year Royal Windsor will also host The Victorian Pageant which marks 200 years since the birth of Queen Victoria, the pageant will take place on the evenings of 9th, 10th and 11th of May. Photo credit should read: Matt Alexander/PA Wire

A magyar lovas virtusról kapott ízelítőt az angol királynő. Kassai Lajos hat tanítványával mutatta be a lovasíjászatot Royal Windsor Horse Shown. A három napos rangos találkozón négyszáz ló és ötszáz fellépő szórakoztatta a közönséget.Több mint hetvenöt éve rendezik meg a Royal Windsor Horse Showt, amelyen első ízben szerepeltek magyar lovasok.

– A királynő rendezvényszervezője, aki a keresztelőket, koronázási ünnepségeket szervezi, ő keresett meg és hívott meg minket – mondta el Kassai Lajos. A somogyi lovasíjász két lóval és hat tanítványával utazott Windsorba.

– Hétfőn már elkezdődtek a próbák és csütörtöktől szombatig tartottak a nagyelőadások négyszáz ló és ötszáz fellépő részvételével Európa legrangosabb eseményén – mesélte Kassai Lajos. A király páholyból nézte végig az uralkodó család és baráti környezete a bemutatókat.

– A királynő 93 évesen még rendszeresen lovagol. Az angol lovaskultúra nagyon magas szintű, jól képzett lovasok és lovaik vannak. Rendkívüli színvonalú katonai bemutatókat láthattunk. A magyarok azért arattak nagy sikert, mert a mi kultúránk különböző. Valami egész mást láttak tőlünk, de magas szinten. A magyar virtus elnyerte tetszésüket – mesélte a somogyi lovasíjász. Kassai Lajos és csapata vasárnap érkezett haza repülővel. A lovaik is szerencsésen hazakerültek.

– A legtávolabbi rész Marokkó volt, ahová saját lovakat vittem, de nyugat-európai országokban rendszeresen jelen vagyunk. Állataim hozzászoktak már az utazáshoz – jegyezte meg. A magyar lovas kultúrát Kassai Lajosékon kívül a hortobágyi Mátai Ménes hat csikósa és egy pusztaötös hajtó mutatta be.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában