videó!

2019.05.02. 12:47

Csaknem százféle bort kóstolhatunk a fesztiválon

Tizenhat somogyi borász kínálja legjobb nedűit a június 13-án kezdődő III. Somogyi Borfesztiválon.

Marosi Gábor

Az eseményről tartott csütörtöki sajtótájékoztatón elhangzott: a több napos rendezvényen olyan borokat kóstolhatnak meg az érdeklődök, amelyek legalább megyei aranyérmet kaptak, de régiós és országos versenyen elért kiemelkedő minősítést szerzett italokat is kínálnak a pincészetek. A somogyi borászok várhatóan öt, hat fajtával mutatkoznak be, így mintegy száz Dél-balatoni nedű várja a fesztivált résztvevőit.

Biró Norbert, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke úgy fogalmazott: szeretnék a korábbi évek hagyományait folytatni és idén is népszerűvé tenni az eseményt. A szervezők ezért borvacsorával is készülnek, tíz étteremben lehet megkóstolni a pincészetek borait. Az eseményhez nemcsak kaposvári, hanem környékbeli éttermek is csatlakoztak. Biró Norbert hozzátette: idén is lesz borversenyen és számos kulturális program, fellép például Korda György és Balázs Klári, de Wolf Katit is hallhatja a közönség.

Nézd meg a korábbi borfesztiválon készült videóinkat!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában