tisztújítás

2019.05.16. 17:55

Elnöknek választották a megyei elnököt

Teljes tisztújítást tartott a Dél-Balatoni Borút Egyesület, így új elnököt választott a tagság.

Koszorus Rita

Miután az előző elnök Gádor Dénes mandátuma lejárt, tizennégy évnyi elnökség, leköszönt tisztéről. Az egyesületet a következő időszakban Biró Norbert, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke vezeti. A megyei elnök megválasztását követően hangsúlyozta: különösen nagy megtiszteltetés, hogy immár hivatalosan is részt vehet az egyesület munkájában.

– Ez a megbízatás arra kötelez, hogy még elhivatottabban képviseljem a dél-balatoni borokat, borászokat, a Dél-Balatoni Borút népszerűsítését és minden szereplőjét – mondta Biró Norbert. – Illetve arra is, hogy amit megálmodtunk a Somogyi Borstratégiában, az valóra váljon.

A balatonlellei Kishegyen tartott közgyűlésen döntöttek arról is, hogy a leköszönő egykori elnöknek örökös tiszteletbeli elnök címet adományoznak.

A Dél-Balatoni Borút Egyesület új tisztségviselői: Biró Norbert elnök, Baranyai Péter és Tóth Balázs alelnökök, Bujdosó Ferenc, Hujber Attila, Igrinyi Ákos, Konyári Borbála, Székely Sándor, Várszegi Viktor és Veszprémi László elnökségi tagok. A felügyelő bizottságba Fárbás Anettet, Kukola Zoltánt és Pócz Józsefet választották. A Dél-Balatoni Borút Egyesület tiszteletbeli tagjává fogadta Gombos Sándort, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Somogy Megyei Szervezetének elnökét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában