lehetőség

2019.05.16. 20:00

Háromszáz állásajánlat várta a karriernap résztvevőit

Húsz vállalkozás és szervezet több mint 300 álláslehetőséggel fogadta az érdeklődőket a csütörtökön megnyílt két napos somogyi állásbörzén és karriernapon: önállóan mutatkoztak be az élelmiszer, feldolgozó-, illetve fémipari cégek és sorok kígyóztak a rendvédelmisek standjai előtt. A büntetés-végrehajtás rabul ejtő ajánlattal állt elő.

Harsányi Miklós

– Somogy foglalkoztatásának helyzete talán soha nem volt ilyen jó, mint ma – hangsúlyozta Neszményi Zsolt kormánymegbízott az állásbörze megnyitóján, melynek a Hotel Dorottya adott otthont. – Összesen 14 835 regisztrált álláskeresőt tartunk nyilván, ami még az előző, szintén csúcsot döntő évhez képest is 7,5 százalékkal alacsonyabb. Ugyanakkor azt is tudjuk, hogy nagyon sok szakmában hiány van, gyakran már segédmunkást és betanított munkást is úgy kell keresni a munkaerőpiacon.

Huszti Gábor, a megyei közgyűlés alelnöke rámutatott: a somogyi foglalkoztatási paktum 1217 személy bevonását tervezte, 468-an már bekerültek a programba, s 374-en álláshoz jutottak. A megyei mellett hat helyi paktum is foglalkozik a munkaügyi kérdésekkel, s ha ezek kínálatát összeadják, akkor olyan csomagot tárhatnak a megyei foglalkoztatási piac felé, ahol mindenki megtalálja a számítását, s így a dolgozók biztonságban tudhatják családjukat. Az állásbörzén 20 kiállító 300-nál is több állásajánlattal vártak az érdeklődőket, Hajmásról hét tagú csapat érkezett.

– Ha jó fizetést ígérnek, akkor az ingázást is vállalnám – mondta a 47 éves Orsós Sándor, aki a MÁV-csoport kínálatát böngészte. – Nekem nagyon bejön ez a kiállítás, mivel azok is megtalálják a számításukat, akiknek nincs több szakmájuk, viszont dolgozni akarnak. Legalább 4-5 cég kiállítóhelyét biztosan megnézek, a húskombinát is sok mindent ajánl.

Stabil, bejelentett munkaviszony itthon, segítik a beilleszkedést és elismerik a teljesítményt: a Kométa részben ezzel csalogatta leendő dolgozóit. Az érdeklődők egymás után kérték a cég tájékoztatóját, mások a gépgyártók aktuális ajánlatairól kérdezősködtek. Thury-Nagy Diána, a kaposvári Lakics Kft. HR-vezetője szerint az állásbörze kiváló lehetőséget nyújt a közvetlen találkozásra, a jelentkezők a helyszínen minden lényeges részletet tisztázhatnak. A hegesztőkön kívül szemcseszóró végszerelőt, hegesztőt és CNC gépkezelőket is keresnek. Csordás Erika, a szennai Ardagh Group HR-asszisztensétől tudjuk: főként termelő területre keresnek munkásokat, s juttatásként még ingyenes műszakos buszjáratot is biztosítanak a 240 dolgozót alkalmazó vállalkozásnál.

– Akár négy órás állás is érdekel, szívesen jelentkeznék konyhai kisegítő munkára – mondta Magyar Attiláné. – Hosszabb ideig bolti eladóként dolgoztam, s a vendéglátás sem áll távol tőlem. Jó, hogy megrendezték az állásbörzét, válogatni lehet a sok munkalehetőség közül.

Értékes tárgynyereményt nyerhetnek a regisztráló álláskeresők

A regisztráló álláskeresők között értékes tárgynyereményeket – többek közt iPadot, hangfalat és Boart Fesztivál bérletet – sorsolnak ki, s az érdeklődők stand up show előadáson is részt vehetnek. A rendvédelmi szervek sem hiányoztak a két napos rendezvényről, mely pénteken folytatódik a Hotel Dorottya nagytermében. A Magyar Honvédség standján az összes fegyvernem tevékenységét bemutató filmet tekinthették meg a látogatók, s a szerződéses katonákon kívül a területvédelmi tartalékosok jelentkezését is várták. A gépjárművezetők mellett informatikai és gépész végzettségűeket is felvesznek. Biztonsági felügyelőt, szakápolót és raktárost is keres a büntetés-végrehajtás: rabul ejtő kínálatuk az álláskereső hölgyek kíváncsiságát is felkeltette. A középfokú végzettség és a büntetlen előélet alap a jelentkezésnél és a somogyi bv-intézet hivatásosként folyamatos képzési és előmeneteli lehetőséget ígért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában