Osztálytalálkozó

2019.05.24. 17:30

Hatvankét éves osztálytalálkozójukat ünnepelték Kaposváron

Koszorus Rita

Csonka év volt, november, december és január egy része nem a tanítással, tanulással telt.Többen nem tanulhattak tovább, vagy nem akkor, és nem ott, ahogyan szerették volna. Az akkori nevén Munkácsy Mihály Leánygimnázium egykori diákjai, 1957-ben végeztek és úgy gondolták, hogy összehozzák még élő társaikat, hogy felelevenítsék a legszebb emlékeiket.

Hatvankét év távlatában már nem olyan egyszerű egy osztálytalálkozó megszervezése, mint az érettségit követő években. Hiszen a 43 diák közül már csak 29-en vannak az élők sorában, s közülük sem tudott mindenki eljönni. A résztvevők az elhuny osztálytársaikról, tanáraiktól gyertyagyújtással és főhajtással emlékeztek meg. A találkozón az egykori osztályfőnök Horváth Zoltánné is részt vett, akinek ez volt az első osztálya az egyetem elvégzése után. A mos 89 éves, de még mindig szellemileg friss és fiatalos nyugalmazott pedagógus meghatódva köszöntötte „lányait”.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában