bringatúra

2019.05.22. 11:30

Kerékpárral hét határon át: Szlovéniába teker a kaposvári csapat

Kerékpárral 7 határon át címmel programsorozat indult: összesen 69 bringatúra valósulhat, meg, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) 23 millió forinttal támogatja a környezettudatos szemléletet erősítő túrák megrendezését. A nyertesek között egy kaposvári csoport is van.

Harsányi Miklós

– Nagyon örülök a sikeres pályázatnak, csapatunk a zalai Gosztoláról Szlovéniába indul majd júliusban – mondta Muzsi Zsolt, a kaposvári Zsota Kerékpártúra Egyesület vezetője. – A muravidéki túrán tizenöten veszünk részt, alig várjuk az indulást. Hasznos kezdeményezésnek tartom a határokon átnyúló programot, így a közeli városok, tájak felfedezése könnyebben megvalósítható.

A 2009-ben bejegyzett bringás csoport évente 20-25 túrát szervez, külföldön is gyakran tekernek, legutóbb tavasszal a Passau-Bécs közötti 340 kilométeres utat öt nap alatt tették meg. Emellett mohácsi és tokaji túra is színesítette a 2019-es programot. Muzsi Zsolt elégedetten nyugtázta, hogy egyre többen felismerték: lehet és szükséges tenni az egészségünk megóvásáért, kézenfekvő megoldás a kerékpározás. Sokak számára a napi 50-60 kilométer lebringázása nem jelent különösebb megterhelést, a csapat legfiatalabb tagja egy kilenc éves kislány, a legidősebb egy 74 esztendős hölgy. S a felszerelés sem feltétlenül kerül egy vagyonba: olcsóbb, egyszerűbb bringák is alkalmasak túrára, s a különféle kiegészítő holmik beszerzése sem apasztják le teljesen a pénztárcát. A kaposvári csapat – melyhez gyakran budapesti és környékbeli településeken élők is bekapcsolódnak – legközelebb pénteken egy napos Balaton körüli teljesítménytúrán bizonyíthatják fittségüket az indulók, hétvégén már a Duna-kanyar nevezetességeit tekinthetik a bringatúra résztvevői.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium kommunikációs osztálya közölte: a támogatott rendezvények hozzájárulnak a határmenti térségek és települések kulturális, történelmi, építészeti és természetvédelmi értékeinek megismertetéséhez, a szomszédos országokkal és magyarlakta területeikkel fenntartott kulturális, társadalmi és idegenforgalmi kapcsolatok erősítéséhez.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában