látogatás a kinizsibe

2019.05.07. 09:00

Japán megismerheti a kaposvári matematikaórát

Másodjára látták vendégül a japán óvónőket, óvóbácsikat és bölcsődei dolgozókat a kaposvári Kinizsi-iskolában.

Marosi Gábor

A távol-keleti ország különböző részeiről több mint húsz pedagógus érkezett hazánkba, akik más-más településeken, így Kaposváron is arra voltak kíváncsiak, milyen az oktatási rendszer. – Egy ismeretség révén jutottak el hozzánk – mondta Gelencsér Zsolt, a Kinizsi-iskola tagintézmény-vezetője. – Ázsiai vendégeink arra voltak kíváncsiak, hogy milyen az óvoda és az iskola között az átmenet. Szeretnék megtudni, hogy azokat a nehézséget, amelyeket tapasztalnak hazájukban, az nálunk is megjelenik-e és ha igen, azt mi hogyan tudjuk leküzdeni. Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, mert az elsőseink könnyen felvették a ritmust, a szociális érettségük pedig rendben van – fogalmazott Gelencsér Zsolt.

A japán pedagógusok egy első osztályos matematika órába csöppentek bele, ahol a diákok a húszas számkörben gyakoroltak játékos formában. A foglalkozáson egy bankba kellett bemenniük, de csak akkor jutottak el a széfig, hogyha kitalálták a kódot. A tanóra után a szomszédos Búzavirág Tagóvodába látogattak el a japán vendégek, majd visszatértek a Kinizsi-iskolába és részt vettek egy napközis foglalkozáson. Gelencsér Zsolt kiemelte: szeretnének hagyományt teremteni a Távol-keletiek látogatásából, így várhatóan a következő években is eljönnek a japánok Kaposvárra tanulni. Hozzátette: a magyar pedagógusok is szívesen ellátogatnának a szigetországba, de erről egyelőre még nem esett szó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában