Kaposvár Aréna - videó, galéria!

2019.05.04. 20:47

Látványos gálaműsorral avatták fel a Kaposvár Arénát

Látványos gálaműsorral avatták fel a somogyi megyeszékhely sportjainak új fellegvárát, a Kaposvár Arénát szombat este.

Molnár Gábor

Szinte napra pontosan kettő évvel ezelőtt, 2017. május 3-án tették le a Kaposvár Aréna alapkövét, a munkálatok összesen 13 ezer négyzetméteren zajlottak, az épület 300 egyenként nyolc méter hosszú és hatvan centi átmérőjű vasbeton cölöpön áll, a küzdőtér 2000 négyzetméter. Több mint 5000 köbméter betont, 850 tonna betonacélt és 250 tonna acélszerkezetet építettek be az új csarnokba. Huszonegy kilométernyi villamos vezetéket húztak be és 6,8 kilométer csővezetéket szereltek be a gépészek. A csarnok monumentalitását tükrözi, hogy a pálya felett 47 méteres fesztávot kellett áthidalni.

A műszaki szakemberek és a tervezők, kiegészülve a Városháza munkatársaival, végigjárták az ország nagyobb csarnokait, sőt a határon túlra is elmentek, s mindenhonnan a legjobb dolgokat „hozták” magunkkal, így igazán egyedi ékszerdoboz lett a Kaposvár Aréna.

A szurkolók teljes körű kiszolgálást biztosítja a négy nagyméretű LED-fal, hiszen így senki sem marad le a mérkőzésekről, illetve a fontos momentumokról. A kényelmes ülések és a jól megtervezett lelátórendszerek pedig komfortossá teszik a meccseket vagy éppen a koncerteket. Ha kézilabda-mérkőzést rendeznek, akkor kettőezren, ha kosár- vagy röplabdát, akkor háromezren férnek be a Kaposvár Arénába, koncerteken és kulturális eseményeken pedig négyezren vehetnek részt.

– A mai estére készülve eszembe jutott, amikor pár esztendővel ezelőtt mi együtt kaposváriak leültünk és a város jövőjéről beszéltünk, azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy európai mércével is még élhetőbb legyen a város – mondta az átadón Szita Károly polgármester. – Terveket készítettünk, álmokat szőttünk, grandiózus elképzeléseink voltak, persze, ahogy lenni szokott, akkor is voltak közöttünk olyanok, akik csak legyintettek egyet és azt mondták: a tervek az íróasztalfiókban maradnak és az álmok is álmok maradnak. Mi pedig vettünk egy mély levegőt és nekiláttunk. A Modern Város Program, mely része nálunk a Németh István programnak, adta meg számunkra azt a lehetőséget, hogy elindíthattuk az évszázad beruházásait, melyeknek az első állomása a Kaposvár Aréna átadása.

– Történelmi pillanatnak vagyunk a részesei, mert Magyarország átfogó megújításának éppen a mi arénánk az egyik szimbóluma – hangsúlyozta Szita Károly. – Közösségünknek épült, a sportnak, az egészségnek, a kultúrának, a jövőnek, fiataljainknak, de leginkább gyermekeinek és unokáinknak. Mérföldkő ez a nap, de ez csak a kezdet, az elkövetkezendő hónapokban olyan csodáknak lehetünk majd részei, melyet követően joggal érezhetjük úgy, nyugat-európai mércével mérve is büszkék lehetünk, mert megtettük mindazt, amire szükségünk volt és cselekedtünk, s mindezt Kaposváron, a mi városunkban.

 

A polgármester ezután mindenkinek köszönetet mondott, akinek része volt abban, hogy megépüljön a Kaposvár Aréna és sok sikert kívánt a sportolóknak, majd egy-egy ezüstérmét adott át Orbán Balázsnak, a Miniszterelnökséget vezető miniszterhelyettesnek és Dér Tamásnak. Megköszönve ezzel a kormány és az alpolgármester segítségét.

– A jelenlegi magyar kormány, szemben a korábbiakkal, sokat tesz a vidéki Magyarországért, s ezt 2015-től kezdve a Modern Városok Program, majd 2019-től a Magyar Falu program keretében kifejezésre is juttatta – mondta Orbán Balázs, a Miniszterelnökséget vezető miniszterhelyettes. – A Modern Városok Program 3800 milliárd forint fejlesztési forrást és több mint 260 projektet jelent , ebből Kaposvárra – tizenegy projektre – 190 milliárd jut.

Varga László megyés püspök egy imával megáldotta a Kaposvár Arénát, majd a szurkolók nevében Jancsik Tünde, a Somogyi Bicskások szurkolói csoport tagja mondott köszönetet az új sportcsarnokért. Zárásként az összes fellépő együtt elénekelte a Queen-től a We are the champinos-t, majd lézer-show-val lett vége a gálának.

Gálaeset Csiky rendezésben

A gálaest műsorát a Csiky Gergely Színház művészeti vezetője, Olt Tamás rendezte. Fellépett az Abrakazabra Zenekar, MC Pita Ramos, valamint László Boldizsár, Pataki Bence, Megyimorecz Ildikó és Wiedemann Bernadett operaénekesek, Vastag Csaba, Keresztes Ildikó, Karácsony János, Ragány Misa, a Magyar Légtornász Egyesület, az Ametiszt TSE, a Team Kaposvár, az NDC, az NDC Jazz, a Somogy Táncegyüttes, a Bakó-Sas Fitness SE, a Munkácsy-gimnázium és a Győri Filharmonikusok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában