Piaci körkép

2019.05.03. 16:54

Drága az eper, de ki nem hagynánk semmi pénzért

A szeles, borongós időjárás sem riasztotta el a vásárlókat pénteken délelőtt a Kaposvári Nagypiacról.

Marosi Gábor

Az árusok standjai előtt sokan válogattak a különféle zöldségekből, jól fogyott a sárgarépa, a retek, a saláta és a friss hagyma is. Stark Károlyné az ebédnek valót kereste a kofáknál. A nyugdíjas asszony szerint kiváló terméket kínálnak az eladók, az ár azonban eléggé borsos, igaz meg is dolgoznak érte az árusok.

A paradicsom és a paprika palántát is többen keresték már a piacon, de a zeller és a karalábé is kelendő volt. György Lászlóné is csak ezért utazott be a városba. A mezőcsokonyai asszony év közben ritkán jut el a piacra, de a palántákat mindig itt szerzi be.

A csarnok levegőjét jellegzetes tónusokkal lepte el az eper illata. Horváth Lajosné, őstermelő kiskorpádi fóliás epret kínált a vásárlóknak. Az asszony délelőtt kilenc óráig már két ládával is eladott annak ellenére, hogy az egyik fajta kilónként 1300, míg a másik 1400 forintba került.

Tárkányi György azonban nem mondhatta magát ennyire szerencsésnek. A somogysárdi őstermelő salátát, retket, hagymát és savanyított káposztát árult. Az utóbbi terméken kívül azonban nem sok mindent adott el és a vásárlók is elkerülték a standját. – Nekünk lassan befellegzett – fogalmazott Tárkányi György. – A kereskedőknél sokan vásárolnak, nálunk őstermelőknél azonban gyér a forgalom – tette hozzá.

Virágpalántákból is nagy volt a választék. Többen keresték a vinkát, a muskátlit, a petúniát és a jégvirágot is. Utóbbiból volt, aki egyszerre nyolcvanat vásárolt.

Kaposvári Nagypiac aktuális árai

2019. május 3.

Eper

800 Ft/kg-tól

Termelői szabadföldi saláta

150 Ft/db-tól

Újburgonya

490 Ft/kg-tól

Újkáposzta

499 Ft/kg-tól

Újhagyma

100 Ft/ csomótól

Új sárgarépa

280 Ft/ csomótól

Új zöldség

280 Ft/ csomótól

Labdarózsa

300 Ft/ csokortól

Margaréta

400 Ft/ csokortól

Gyöp szegfű

400 Ft/ csokortól

Gyöngyvirág

400 Ft/ csokortól

Török szegfű

400 Ft/ csokortól

Szellőrózsa

250 Ft/ csokortól

Vetőmagok

160 Ft/csomagtól

Kacsacomb

1795 Ft/kg-tól

Csirke alsó comb

475 Ft/kg-tól

Csirke felső comb

599 Ft/kg-tól

Csirke kis mellfilé

1189 Ft/kg-tól

Marha comb

2800 Ft/kg-tól

Extra oldalas vég

1200 Ft/kg-tól

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában