borverseny

2019.05.15. 15:29

Összemérik boraikat a somogyi szőlősgazdák

Tizenegyedik alkalommal rendezik meg a Somogyi borászok és hobbiborászok borversenyét május 20-21-én.

Barkóczy László

A Somogy Megyei Közgyűlés, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, a Somogyi Hírlap szerkesztősége, a Szőlősgyöröki Hegyközség, a Szent Anna Borház, a Szőlősgyöröki Önkormányzat, és a Szőlősgyöröki Borbaráti Kör ebben az évben is szeretettel várja a kistermelőket és bortermelőket a versenyen. Az indulás feltétele, hogy Somogyban termett borral lehet nevezni, mely nem direkt termő szőlőből készült.

A megmérettetésen kihirdetik a borverseny legjobb fehér-, rose- és vörösborát is. Az aranyérmet szerzett borok tulajdonosai az okleveleken túl értékes ajándéktárgyakat nyerhetnek. A legeredményesebb borász pedig elnyerheti a Komáromi Ferenc Emlékdíjat a a Szent Anna Borház felajánlásaként.

A borversenyre nevezni mintánként három darab 0,75 literes palack borral lehet. A palackon fel kell tüntetni a termelő nevét, címét, a bor fajtáját, évjáratát, termelőhelyét.

A borokat és a nevezési díjakat a május 20-21-én, 8-18 óra között várják a Szent Anna Borházban. A verseny ünnepélyes, borkóstolóval és állófogadással egybekötött eredményhirdetése június 13-án délután háromkor lesz a szőlősgyöröki Művelődési Házban. További információkat az érdeklődők számára Komáromi Gábortól a 30/9799388-as számon lehet kérni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában