videó!

2019.05.28. 15:20

Százötven lóerős autókkal erősítenek a somogyi rendőrök

Új Audikat és Skodákat kapott a megyei rendőr-főkapitányság: a 17 gépkocsit szerdán ünnepélyes keretek között adták át Kaposváron. A 150 lóerős, turbó benzines rendőrautókkal a Balaton-parton és Dél-Somogyban erednek a bűn és a bűnözők nyomában.

Harsányi Miklós

Két Audi A3-as és 15 Skoda Octavia sorakozott fel szerda délelőtt a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság előtt. A rendőrségen 2017 óta zajló amortizációs csere keretében megújítják a járműflottát: az 1500 köbcentis, 150 lóerős benzinmotoros járőrautókban gumibot és lövedékálló mellény tartó és fényvető is található.

– Ismét, egy ünnepi, örömteli pillanat ez, ugyanis újabb autókkal bővül a gépjárműparkunk – mondta az átadáskor Molnár Gábor ezredes, megyei rendőr-főkapitány. Hozzátette: Somogy 243 szolgálati gépkocsival rendelkezik, ez most 259-re nő, s a járműpark átlagéletkora 4,9 év. S ez garantálja azt, hogy megfelelő színvonalon dolgozzanak megyénk közrendjéért és közbiztonságáért.

Molnár Gábor megyei rendőrfőkapitány úgy fogalmazott: talán nem véletlen, hogy a tavalyi kiváló eredmények megszülettek, hiszen ehhez elengedhetetlen, hogy olyan eszközök álljanak rendelkezésre, amelyekkel megfelelően tudják a bűnt üldözni és a közrendet fenntartani. Biró Norbert, a megyei közgyűlés elnöke is részt vett az ünnepélyes járműátadáson, Neszményi Zsolt, megyei kormánymegbízott, aki egyben a megyei védelmi bizottság elnöke hangsúlyozta: Somogy polgárainak fontos az, hogy biztonságban érezhessék magukat. A védelmi bizottság is tisztában van azzal a felelősségével, amivel tartozik a megye 320 ezer polgárának: személye, vagyona és élete biztonságáért.

– Azt gondolom, hogy az egyik legfontosabb partnerünk ebben a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság és a megyei katasztrófavédelem – mondta Neszményi Zsolt. – Nem tudnánk ezt a feladatot ellátni, ha velük nem lenne kifogástalan, nagyon jó és szoros a kapcsolatunk.

 

A járműszállítók öt évig vagy 200 ezer kilométer futásteljesítményig biztosítják a szervizhátteret, s az összes autóhoz nyári, illetve téli gumik állnak rendelkezésre, tájékoztatott Orbán Zoltán, megyei rendőrségi szóvivő. Az autókon LED-technológiás, szöveges feliratok megjelenítésére alkalmas fényhidakat is elhelyeztek, melynek segítségével közlekedési információkról adhatnak tájékoztatást a rendőrök. A járműveket légkondicionálóval és számos vezetést támogató rendszerrel látták el, a rendőrök biztonságosan és rendezett körülmények között helyezhetik el a felszerelésüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában