Labdarúgás

2019.05.12. 20:00

Újra az élvonalban a Rákóczi

A pontszerzés, s az ezzel járó feljutás reményében lépett pályára Dorogon a Kaposvári Rákóczi FC a Merkantil Bank Liga NB II. 37. fordulójában. A kaposváriak mindent megtettek a sikerért, s végül egy gólzáporos találkozón szerezték meg feljutáshoz szükséges pontokat.

Klein Péter

A kaposváriak remekül kezdték a szakadó esőben játszott találkozót, hiszen már az első percben büntetőhöz jutottak, melyet Nagy Richárd értékesített. A Rákóczi irányította a mérkőzést, de a hazaiaknak egy kezezés miatt megítélt tizenegyesből Paudits Patrik révén sikerült egyenlíteniük. Nem tartott azonban sokáig a dorogiak öröme, hiszen egy szabadrúgás után Vachtler Csaba fejelt a hálóba. Sőt, a szünet előtt még meg is duplázta előnyét a Rákóczi. Nagy Richárd ugratta ki Bíró Dominiket, aki összerúgott a kapussal, a lecsorgó labdát pedig Nagy Krisztián lőtte az üres kapuba. Az eset után Bíró Dominik sérülés miatt kénytelen volt elhagyni a játékteret.

A második félidőben Nagy János lövése kevéssel kerülte el a kaput, majd Paudits Patrik fejesével sikerült zárkózni a bányászvárosiaknak. A Rákóczi lendületét azonban nem törte meg az újabb bekapott gól, s előbb Ádám Martin, majd a hosszabbításban Rajczi Péter is bevette a hazaiak kapuját.

A kaposváriak megérdemelt, gólzáporos sikert arattak, így az utolsó, Soroksár elleni hazai mérkőzés eredményétől függetlenül feljutottak az első osztályba. Ezt a bravúrt eddig négy alkalommal vitték végbe. Elsőként 1975-ben Mathesz Imre vezetésével, majd a nyolcvanas években kétszer, előbb 1980-ban Puskás Lajos, majd 1987 Csordás István irányításával. 2004-ben Prukner Lászlóval harcolta ki a feljutást a Rákóczi, ezúttal pedig Waltner Róbert vezette az NB I.-be a zöld-fehér klubot.

Dorogi FC–Kaposvári Rákóczi FC 2–5 (1–3)

Dorog, Buzánszky Jenő Stadion, 700 néző. V.: Kovács J. (Bertalan, Horváth Z.).

Dorog: Vajda G. – Erdélyi, Dlusztus, Nagy Zs., Fodor Á. – Nagyházi (Hegedűs M., 76. p.), Lénárt, Vígh Á. (Barna G., 80. p.), Papp M. (Beke P., 61. p.) – Faragó, Paudits. Vezetőedző: Balogh Pál.

Kaposvári Rákóczi FC: Bonnyai – Vachtler, Ur, Fodor M., Nagy J. – Godzsajev-Telmán (Zsiga E., 61. p.) – Nagy R., Szakály A., Nagy K., Bíró D. (Tömösvári, 43.p.) – Ádám M. (Rajczi, 78. p.). Vezetőedző: Waltner Róbert.

Gólszerzők: Paudits (20. és a 65. p. – az elsőt 11-esből), illetve Nagy R. (1. p. – 11-esből), Vachtler (21. p.), Nagy K. (40. p.), Ádám M. (75. p.), Rajczi (92. p.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában