veteránautók

2019.06.15. 14:00

A gépészek ötven éve is maradandót alkottak

Punik László a megyei veteránjármű egyesület régi-új elnöke harmadik ciklusát kezdi meg a 84 tagot számláló csapat élén, megbízatása 2022-ig szól.

Harsányi Miklós

– Eredménynek tartom, hogy a somogyi gyűjtők az idén tovább bővítették az amúgy is gazdag kollekciójukat, a napokban egy gőzgépet is beszereztek – mondta Punik László.

A legutóbbi közgyűlésen a pozíciójában újból megerősített elnök hangsúlyozta: a falunapok és a kaposvári technik-piknik is lehetőséget nyújt arra, hogy a fiatalok ízelítőt kapjanak a járműipar lenyűgöző fejlődéséből. Az autótervezők és a gépészek 50–60 éve is maradandót alkottak, s érdekes összevetni az amerikai, a nyugati, illetve kelet-európai személyautó és motorkerékpár gyártás főbb mozzanatait. A somogyi egyesület tagjainak birtokában jelenleg ötszáznál több jármű található. Az idén tíz éves a csapatuk, jubileumi ünnepségüket októberre időzítik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában