Halászlé

2019.06.23. 16:54

Halászléfőző verseny Barcson

Harmadik alkalommal rendezték meg Barcson a Drávamenti Nemzetközi Halfőző Versenyt és Fesztivált a hétvégén. Szombaton huszonegy csapat mérte össze a tudását a bográcsok mellett.

Györke József

-A civil szervezetek és egyéni csapatok mellett pártok is képviseltették magukat – mondta Veszner Ádámné művelődési igazgató, főszervező.

– Sajnos, az egykori halászcsárda megszűntével a feledés homályába merült, milyen finom is a drávai hal, milyen sokféle él a folyóban. Ezért újították fel három éve a halászléfőző versenyt, és ahogy látszik, újra hagyomány éled belőle – mondta Karvalics Ottó polgármester köszöntőjében. Kiemelte: számára nem a versengésnek van jelentősége, hanem annak, hogy ilyen sok ember összejön, beszélgetnek egymással. A településvezető ezután az évek során történt aktív munkájának elismeréseként egy hatalmas serleget adott át Nagypál Jenő szakoktatónak. A díj mellé átnyújtott oklevél tanúsítja, hogy Nagypál Jenő a „Nemzetközi Dráva Halászléfőző Verseny mestere”.

A bográcsok körül serénykedő hallé főzők közül többen passzírozták vagy darálták a főtt halat a sűrítéshez. Volt, aki sült hallal várta vendégeit, amíg fő a halászlé. A színpadon egymás érték a fellépő énekkarok, kórusok. Például fergeteges táncaikkal mutatkoztak be a Boróka Táncegyüttes tagjai.

Bede Róbert mesterszakács egy rögtönzött egyszemélyes műsor keretében mutatta be a főzési fogásokat, s a hallal járó előkészítő munkát.

A halászléfőzők versengését az égi áldás szakította meg, a résztvevők a kőépületben várták meg a vihar elmúltát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában