fotók

2019.06.19. 19:16

Nem hagyják veszni az egykori bölcsit Böhönyén, új épül a helyén

Százötvenmillió forintból épül bölcsőde Böhönyén, a beruházás alapkövét szerdán tették le, az új épületet a tervek szerint jövő tavasszal vehetik birtokba a gyerekek.

Góz Lilla

– 2016–ban nyújtott be pályázatot az önkormányzat bölcsőde építése céljából – kezdte köszöntőjét Zsoldos Márta Piroska, Böhönye polgármestere. Hozzátette: három éve a helyi fiatalok fogalmazták meg, biztosítsanak felügyelet a kisgyermekeik számára, hogy a szülők vissza tudjanak menni dolgozni.

– A Terület–és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében 150 millió forintból épülhet meg a bölcsőde. A jövő generációját célozzuk meg, számukra biztosítani a biztonságos ellátást – jegyezte meg Zsoldos Márta Piroska.

– Három komoly fejlesztés valósul meg a közeljövőben Böhönyén – mondta el köszöntőjében Biró Norbert, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke. A bölcsőde mellett energetikailag korszerűsítik a polgármesteri hivatalt, valamint a helyi piac is megújul 50 millió forintból.

– 2014–2020 között a megyénkben a TOP keretében 45 milliárd forintnyi forrás érkezik, 260 beruházás, köztük közintézmények korszerűsítése, óvodák felújítása, ipari parkok kialakítása is szerepel – sorolta Biró Norbert. Megjegyezte: tíz éve még nem volt szükség bővítésre, férőhelyek növelésére.

– A gazdaság felpörgésével az élet igazolta a bölcsődék szükségességét. Minden munkás kézre szükség van. Cél, hogy gyermekeinkre méltó európai környezetben szakszerű szakemberek vigyázzanak – mondta el a megyei elnök.

– Jelenleg a 110 férőhelyes óvodánkban 116 gyermek van és kértük a 120–ra a férőhelyek bővítését – mondta el Mezőfi Attiláné, a böhönyei Gézengúz Óvoda megbízott vezetője. Hozzátette: nagy igény van a 2 és 2 és fél éves gyermekek fogadására.

– Úgy érkeznek hozzánk a szülők, hogy azt kérdezik, melyik az a hónap mikor kezdhet az óvodában a gyermekük. Csoportjaink 30 fő feletti létszámúak – jegyezte meg az óvoda vezetője.

Nem hagyják veszni az egykori bölcsődét

A 70 évvel ezelőtt az egykori bölcsőde helyén épül meg az új épület.

– A bontási munkálatok végén járunk, a hátsó részen bővítjük az épületet – mondta el Egyed Zsolt, a PRO-MAN Mérnök Kft. ügyvezetője. Hozzátette: a bölcsődében új villanyhálózatot alakítanak ki, továbbá napelemek és napkollektorok is kerülnek a tetőre.

– A négyszáz négyzetméternyi épület akadálymentesített is lesz, a gyermekek igényeihez igazodva – jegyezte meg kivitelező vállalat ügyvezetője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában