újjáépítés

2019.06.26. 18:45

Őszre újjáépülhet a nágocsi anyaotthon

4,5 millió forintnyi adományt kapott Árvácska Anya- és Gyermekotthonában szerdán. Mint ismert teljesen megsemmisült az épület jobb szárnya tavaly novemberben. A tervek szerint a helyreállítási munkálatok a nyáron kezdődnek el és ősszel visszaköltözhetnek a lakók.

Góz Lilla

Teljes terjedelmében megsemmisült a nágocsi Árvácska Anya– és Csecsemőotthon jobb szárnya. A 2002–ben épült lakrészben keletkezett tüzet elektromos zárlat okozta. Az édesanyáknak és gyermekeiknek egy helyi alapítvány szállásolta el, többen pedig az épület első szárnyába költöztek át.

– A romokat elszállíttattuk, kivitelezőt találtunk, az engedélyek folyamatban vannak – mondta el Nagy Csabáné, az Árvácska Anya– és Csecsemőotthon vezetője. Hozzátette: a födémig le kell bontani a megégett részt, szeretnék az eredeti állapotba visszaállítani a lakórészeket.

– Terveink szerint őszre készül el az épület. Mindez a sok segítség, felajánlás nélkül nem valósulhatna meg. Köszönöm, hogy nem felejtettek el minket – tette hozzá Nagy Csabáné. A Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány 2018 végén adománygyűjtést hirdetett, szerdán a Magyar Református Egyház Zsinati Székházában Steinbach Józsefnek, a Dunántúli Református Egyházkerület püspökének adta át Juhász Márton, a Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány ügyvezető igazgatója a négy és fél millió forint támogatást.

– Nagy tragédiaként éltük meg a történteket novemberben, de hatalmas erőt adott, hogy a tűzeset másnapján a Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány mellénk állt – mondta el Steinbach József. Megerősítette: a nyár folyamán elindul a teljes felújítás, a tervek szerint a lakók az ősszel birtokba vehetik a megújult otthonukat. Juhász Márton, a Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány ügyvezető igazgatója elmondta: nagyon széles körű összefogást tapasztalt a támogatók részéről, akik között egyéni adományozók, gyülekezetek és vállalkozók is megtalálhatóak.

 

Védelmet gyújtanak a családoknak

A református egyházi fenntartású Árvácska Anyaotthon 1995. január 12–én kezdte meg működését, azóta már 35 főnek tudtak otthont biztosítani. A kezdetek óta több 680 válsághelyzetbe jutott anyát és gyermekeiket segítették. Olyan nők és gyermekek élnek, akik családon belüli erőszak elől menekülve, vagy családjukból kimenekítve kerültek a településre. Az otthonnak 31 lakója volt, akik közül hét gyermek és tizenkét felnőtt tartózkodott szobáiban a tűz keletkezésekor, szerencsére senki sem sérült meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában