fesztivál

2019.07.29. 14:05

A tököt ünnepelték Igalon

Ebben az évben jubileumi tizedik alkalommal tartotta meg az Igali Tökfesztivált az Együtt Igal Városért Egyesület az Igali Fürdővel közösen.

Barkóczy László

Nyári melegben, az Igalba látogatók és az ott fürdőzők nagy örömére számos program várt mindenkit az Igali Tökfesztiválon szombaton. Az Igali Gyógyfürdő kertjében felállított sátrakban kóstolhatott bárki tökből készült ételeket. Mindenkinek jutott kóstoló a számos ötletes módon elkészített tökételből. A rendezvényen volt tombola, hogy a szerencsések semmiképpen ne távozzanak üres kézzel. Az esemény ideje alatt a szervezők orvosi sátorral is várták az oda látogatókat, ahol ingyenes vérnyomás, vércukor mérés, és szaktanácsadás is volt.

 

Szép Ferencné, az egyesület elnöke és az esemény főszervezője kérdésünkre elmondta: maga tök az igali Anna búcsúhoz kapcsolódik. Régen ebben az időszakban nagyon sok tök termett a vidéken, viszont baromfiból és egyéb húsból jóval kevesebb kerülhetett az asztalra. Így aztán a vendégvárók inkább tökkel pótolták a húst. Ezért is járta egy időben az a közmondás, hogy Igalba ne menjenek búcsúra, mert ott biztos tökkel etetik.

Mára ez természetesen megváltozott, ugyanakkor a tökös ételek szeretete megmaradt, és ezzel a fesztivállal is lehetőséget adnak a rajongóknak, hogy igazi különlegességeket kóstoljanak meg. A rendezvény sikerét jelzi, hogy tizedik alkalommal rendezhetik meg, és minden évben egyre többen látogatnak ki az eseményre.

Szombat délután a fesztiválon fellépett Pataki Attila is, majd az ő produkciója után retro disco volt az esemény zárásáig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában