Zebmár

2019.07.09. 11:42

Csélcsap csacsi és sztárutód

Egy különleges jövevénnyel gazdagodott a Magyar Nemzeti Cirkusz három hete. Újra Levente a foltos szamár egy zebralányba lett szerelmes és született csikójuk lába csíkos lett, míg a teste pedig egyszínű szürke színű. A csődőrt a Cirkuszok Éjszakáján mutatják be a közönségnek.

Góz Lilla

Balatonlelle Egy különleges jövevénnyel gazdagodott a Magyar Nemzeti Cirkusz három hete; Levente a foltos szamár egy zebralányba lett szerelmes. Nemrég megszületett a furcsa pár csikója. Az utód lába csíkos lett, a teste pedig egyszínű szürke. Az ifjú zebmárt a Cirkuszok Éjszakáján mutatják be a balatonlellei közönségnek.

Ottjártunkkor boldogan ugrándozott a karámjában a Magyar Nemzeti Cirkusz legújabb tagja, élvezte a népszerűséget a háromhetes kis csődör. – Rendkívül eleven, alighanem mindkét szülőjétől a vitalitásukat örökölte – magyarázta ifjabb Richter József cirkuszigazgató, miközben igyekezett elcsípni az állatot, hogy végre bemutathassa a sajtónak.

A cirkuszigazgató elmondta: az új jövevény apja ugyanaz a foltos szamár, amely tavaly egy másik zebralánnyal – Kenyával – szűrte össze a levet. Abból a kapcsolatból is született egy kancacsikó, Lelle. Az idén a csélcsap csacsi már Szavanna zebralány fejét csavarta el, s ennek a kapcsolatnak három hete született meg a gyümölcse.

– A kis jövevény sokkal jobban hasonlít mind külsőleg, mind jellemében egy zebrára. Elég vad, nem könnyű megfogni – mondta el ifjabb Richter József. Az új jövevény egyéves korában kezdi majd a cirkuszi iskolát, csak utána kerülhet a porondra. Egyelőre azonban a játékon és az evésen kívül nem érdekli más.

– Nagy öröm számunkra, hogy nálunk folyamatosan születnek állatok. Lámánk, púpos tevénk és most már zebmárunk is született. Nem kell ennél jobb bizonyíték, hogy itt jól érzik magukat az állatok – jegyezte meg a cirkuszigazgató. A tervek szerint július 12-én Balatonlellén a Cirkuszok éjszakáján mutatkozik be a különleges állat. Addig is várják a közönség segítségét a közösségi oldalukon, hogy milyen nevet adjanak a csíkos szamárnak.

Két éjjel is cirkusz lesz Lellén

Az idei nyáron két napon át – július 12–13–án – várják az érdeklődőket a Cirkuszok Éjszakájára Balatonlellén. Július 12-én, pénteken, délután 13 órakor kezdődik a már hagyománynak számító elefánt-fürdetés, szombaton pedig miniszafarin vehetnek részt a cirkusz melletti területen az érdeklődők. Este hét órától pedig sztárartisták ígérnek különleges szórakozást a cirkuszok éjjele idei közönségének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában