Elnöki ügy

2019.07.09. 13:29

Kaposvári levéltáros lett a szakszervezeti szövetség elnöke

Csóti Csabát választotta elnökének a Szakszervezetek Együttműködési Fórumának (SZEF) országos kongresszusa.

K. G.

Csóti Csaba a Közgyűjteményi és Közművelődési Dolgozók Szakszervezetének (KKDSZ) elnöki posztját töltötte be eddig. Kaposváron született 1972-ben, bevallása szerint a társadalmi szolidaritás és esélyegyenlőség iránti érzékenységét a családból hozta. Élelmiszeripari szakközépiskolában érettségizett, majd a Pécsi Egyetem történelem szakának elvégzése után a Somogy Megyei Levéltár levéltárosaként dolgozott. Majdnem húsz éven át levéltári munkát végzett.

Tizennégy éves kora óta szakszervezeti tag. 1997-ben lépett be a KKDSZ-be, amelynek 2014-ben alelnöke, majd 2016-ban elnöke lett. A SZEF elnökeként nem kis kihívással néz szembe. A szervezet taglétszáma négy év alatt 61 ezerről 58 ezerre csökkent, és el kell végezniük a generációváltás feladatát. Csóti Csabát a következő négy évre választották meg a 13 tagszervezetet tömörítő szakszervezeti szövetség élére. A következő évekre a belső egység megteremtését tartja az egyik legfontosabb feladatának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában