cukiságok

2019.07.01. 18:17

Kölyöközön: család kell nekik gyorsan

Özönlenek a kaposvári kutyamenhelyhez a pár hetes kölykök. Tíz pici befogadóra lelt somogyi családoknál, viszont legalább ugyanennyi kutya biztonságos elhelyezésére lenne szükség.

Góz Lilla

Egy barna és egy fekete apróság siet elénk a tüskevári városrészben. Zara és Zénó mindössze 1–2 hónaposak. Horváth Éva és párja egy hete gondozza a kölyköket.

– Kidobták a kutyusokat és kimentünk a menhelyre, egyből beléjük szerettünk – mondta el az ideiglenes befogadó. A testvérek nagyon elevenek, vasárnap sétáltak először az udvarban póráz nélkül.

– Mindig van velük valaki, ha vidéken dolgozunk visszük magunkkal Zarát és Zénót. Imádnak kocsiba utazni, öt percen belül már alszanak is – mesélte mosolyogva Horváth Éva. Hozzátette: hirtelen döntés volt, hogy befogadókká váljanak, de egy percis se bánták meg, szívükhöz nőttek a foxi keverékek.

– Nagyon sok örömet adnak és azt gondolom szükség van további befogadókra, aki teheti jelentkezzen, mert nem bánja meg – jegyezte meg Horváth Éva.

– Jelenleg tíz kutyánk van ideiglenes befogadónál, de legalább ennyi picinek kellene hely – mondta el Boncz Edit. A Kutyatár Egyesület elnöke hozzátette: özönlenek hozzájuk a kölyökkutyák. Árokban, erdőszélen vagy a menhely előtt papírdobozban is találtak alomnyi kiskutyákat. Nyár eleji időszak a szezon, ekkor dobják ki a legtöbbet.

 

Életmentő befogadók

– Bármi fertőzést hordozhatnak és ha egymás között elterjesztik, nem biztos, hogy megmenthetők. A teltházas telepen nem tudjuk elkülöníteni a kicsiket. Nem beszélve arról, hogy míg védőoltást nem kaphatnak, kevésbé ellenállóak a betegségekkel szemben – jegyezte meg Boncz Edit. Hozzátette: általában 4–5 hetesek, mikor kidobálják a kölyköket. A hétvégén Szabásról származó csont és bőr agárkölyköket mentettek. A három kicsi az Agár Fajtamentéshez került, az állatorvosok küzdenek az életükért. A Kutyatár Egyesület elnöke hozzátette: sokan érdeklődnek náluk az ideiglenes befogadásról, de kevesen vágnak bele.

– A pár hetes besegítés a kölykök életét mentheti meg és elindítják családi környezetben a szocializálódásukat – jegyezte meg a menhely vezetője. Hozzátette: sokan még mindig nem felelősen tartják háziállataikat, továbbá az ivartalanítás nem népszerű még sok somogyi településen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában