ország-világ járó

2019.07.29. 15:19

Megyénk vendége volt Starsky és Hutch

A nyugállományú manchesteri tűzoltó, Martin „Hutch” Hutchinson és kutyája, múlt pénteken érkezett Siófokra.

Sonline

cof

Hutch és örökbefogadott keverék kutyája Starsky a világ országait járja egy speciális fekvő biciklivel. Céljuk, hogy felhívják a figyelmet a felelős hulladékgazdálkodás, a környezetvédelem fontosságára.

Az ötvennyolc éves Hutch 2006-ban kerekedett fel, azóta járja rendületlenül a világot a környezettudatos életmód nagyköveteként. Küldetését 2030-ig tervezi, és Ausztráliában szeretné lezárni. Útja során szemetet szed, hulladékgyűjtést szervez, iskolai előadásokat tart, videofelvételeket posztol a világhálón, hogy szembesítse az embereket a hulladék-, különös tekintettel a műanyagszennyezés fenntarthatatlanságára.

Kampányában Hutch eddig mintegy 60000 kilométert tett meg, 33 latin-amerikai és európai országon keresztül. Hű kutyája, Starsky három éve csatlakozott hozzá Portugáliában, azóta együtt dolgoznak. A férfi nyugdíjából élnek, ám útjuk során sok segítséget kapnak a helyiektől, és általában tűzoltóságokon töltik az éjszakát.

Polgárdiból indulva pénteken este érkezett meg megyénkbe a világjáró páros. Hutch-ot a siófoki hivatásos tűzoltók ajándékkal fogadták, majd körbevezették a laktanyában az extűzoltót. Az éjszakát a siófoki tűzoltó-parancsnokságon töltötték az utazók, szombaton reggel pedig folytatták útjukat Balatonboglárra, ahol az önkormányzati tűzoltóságon két napig látták őket vendégül. Starsky és Hutch hétfőn délelőtt Marcali felé indult tovább.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában