A Meistroért

2019.07.19. 20:30

Nem adták fel, összefogással újjáépítették a klubhelyiséget

Összefogással újjáépítették a több mint két hónapja leégett Kecelhegyi Lovas Sport Egyesület klubhelyiségét.

Marosi Gábor

Meiszterics László elnök a pénteki avatóünnepségen kiemelte: száztíz magánszemély, tizenegy vállalkozás, öt önkormányzat és nyolc civil szervezet érezte úgy, hogy a tűz martalékává vált régi épület helyére újat kell felhúzni.

– Csak a két tűzfal maradt meg félig-meddig – mondta Meiszterics László. – A katasztrófa után egy nappal eldöntöttük, hogy újjáépítjük. A szakmunkához kértünk egy kis segítséget, de gyakorlatilag az egyesület tagjai és a támogatók segítségével sikerült felépíteni az új klubhelyiséget. Kettő és fél millió forint gyűlt össze adományokból, mi pedig négy és fél millió forintot tettünk még hozzá. A kaposvári önkormányzat például építőanyaggal támogatta az elképzelésünket.

A régi épülethez képest kicsit átalakult a helyiség, de összességében egy több mint 100 négyzetméteres terem fogadja a látogatókat. Az épület elé fedett teraszt alakítottak ki, amelybe néhány megégett, de még használható gerendát is beépítettek. Az ünnepségen Borhi Zsombor, Kaposvár alpolgármestere hangsúlyozta: látszik, hogy erős közösség működik az egyesületnél, hiszen kevesebb mint két hónap alatt sikerült felépíteni az új klubhelyiséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában