Támogatott tartalom

2019.07.20. 00:01

Tipp használtautó-vásárláshoz

Jelentős a kereslet az olcsó használtgépkocsik iránt, széles választékkal és magas ár-érték aránnyal viszont jellemzően az egy- és kétmillió közötti árkategóriában találkozunk. Az 1 millió forint alatti gépkocsik gyakran kompromisszumokat követelnek meg az újdonsült tulajdonosuktól, holott ekkora pénzösszeg összegyűjtése is komoly feladat.

Sonline

Használtautó vásárlás előtt össze kell szednünk a gondolatainkat és meg kell határoznunk, mi lényeges számunkra; milyen paraméterekkel rendelkezzen, mekkora utastere és csomagtere legyen, milyen gyakorisággal hajtanánk ki a garázsból, jellemzően városban közlekednénk vagy inkább hosszú utakra mennénk vele…

Szerencsére az autókereskedők sok jótanáccsal látnak el bennünket, így könnyebben megtalálhatjuk a számunkra ideális négykerekűt. A legfőbb jótanács a szerkezeti sérülést szenvedett használtautók elkerülésére vonatkozik; ha a nyúlvány sérült, illetve megjárta a húzatópadot, érdemes lemondani a kocsiról még abban az esetben is, ha minden más klappol.

Egy-egy kisebb koccanástól és újrafényezéstől nem kell különösebben megijedni, hiszen bármelyik autóssal előfordulhat, hogy elérepül egy fácán, megcsúszik a jeges úton vagy figyelmen kívül hagy egy parkolásgátló oszlopot. Ilyen esetekben nem kell szerkezeti sérüléstől tartani, csupán esztétikai javításokról beszélhetünk.

Érdemes a jó műszaki állapotban lévő gépkocsik közül válogatni, amelyek esetében a motor, a váltó és a karosszéria a korának megfelelő állapotban van. Némely márkák szerviz- és alkatrészellátása jobb, ezt is érdemes lehet szem előtt tartani a kiválasztás során.

Akár néhány százezer forint minőségi ugrást jelenthet

A használtautók piacán létezik egy durva ökölszabály, ami szerint az autó fenntartási költsége annál magasabb, minél olcsóbban jutunk hozzá – arányában tekintve, természetesen. Egy egymillió alatti gépkocsi esetében a fenntartás és a szervizelés simán felemészthet évi 150 ezret, ami jelentős tétel az autó összértékéhez viszonyítva. Ezért kisértékű használtautó vásárlás során is érdemes elgondolkodni a finanszírozáson.

Rendszerint már 300 ezer forintos plusz finanszírozás jelentős előrelépést jelent. Gyakran ennyi is elég, hogy fiatalabb, kevesebb telet megélt, némileg alacsonyabb futásteljesítményű kocsit vásárolhassunk. Nem elhanyagolható szempont, hogy ekkora árelőny már az utascella biztonságát is javítja. Egy kisösszegű személyi kölcsön megoldást jelenthet; az alacsonyabb fenntartási költségek „megtérülő” befektetést jelentenek, ráadásul fiatalabb, szebb és biztonságosabb autót vezethetünk.

A Minikölcsön épp abban az esetben szolgáltat jó megoldást, ha gyors segítségre van szükségünk; az online ügyintézésnek, az elektronikus aláírásnak, a videómegosztó funkciónak és a bankszámlamegosztó alkalmazásnak köszönhetően az igénylés gyors és egyszerű, sőt expressz szolgáltatással, külön díj ellenében akár 1 órán belüli folyósításra is van lehetőség.

Így ez a konstrukció akkor is igénybe vehető, ha egy remek ajánlatot kapunk, amit vétek lenne kihagyni.

Törekedjünk a minél jobb ár-érték aránnyal rendelkező kocsik kiválasztására, hiszen ezek képesek alacsony fenntartási költségeket és biztonságos utazást szavatolni számunkra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában