rémálom

2019.07.22. 17:55

Vascsővel ütötte, azonnal belehalt sérüléseibe Muki

Tragikus véget ért annak a családnak a számára a nyaralás, amelyik egy kutyabarátként hirdetett apartmanban pihent. A szállás többségi tulajdonosa ugyanis vascsővel esett neki a két kilós kutyának. Az állat a bántalmazást nem élte túl, gazdája feljelentést tett a rendőrségen.

Góz Lilla

oznor

A közösségi oldalon osztották meg egy miskolci család siófoki nyaralásának tragikus történetét múlt héten.

– Egy kutyabarát apartmanban foglaltuk szobát Siófokon, miután panelban lakunk Miskolcon, szerettünk volna kikapcsolódni két éves kedvencünkkel – mondta el a kutya tulajdonosa. Hozzátette: múlt héten hétfőn érkeztek meg, és kedden és szerdán is az apartmanház többségi tulajdonosa megfenyegette őket, hogy felrúgja a kutyát, nem akarja többet az udvaron látni.

– Szerettem volna megbeszélni a tulajdonossal a problémát, aki a szóváltás után nekem és a kutyámnak esett vascsővel, majd kapával jött felém. Láttam, hogy vérzik a kutyánk feje, felkaptam és azonnal elindultunk állatorvost keresni Siófokon – mesélte a történteket a miskolci férfi. Az állatorvos nem tudott már segíteni a két éves kutyán, mert az állatnak bezúzódott a koponyája. Az állat sérüléseiről jegyzőkönyv készült, majd felboncolták, hamvait pedig hazavitték magukkal.

Muki

– Soha nem bántott senkit, nem csipkelődött, nem ugatta az embereket. Az idegenekkel tartózkodó és inkább félős volt, tényleg nem zavart senkit – mesélte elcsukló hangon a kutya gazdája. Azt mondta: nem értik a tulajdonos viselkedését.

– Nem kívánom senkinek, azt, ami velünk történt. Csak két év adatott nekünk, de az nagyon szép volt vele – jegyezte meg a miskolci férfi.

 

Állatkínzás miatt nyomoznak

Megkeresésünkre az érintett üdülőhely azt közölte, hogy náluk semmilyen incidens nem volt. De azt is közölték, hogy a rendőrségi eljárás befejezéséig nem kívánnak nyilatkozni semmilyen ügyről.

– A Siófoki Rendőrkapitányság súlyos testi sértés bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást egy 58 éves helyi férfi ellen – mondta el Orbán Zoltán, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. Hozzátette: kollégái az eljárás során vizsgálják az állatkínzás bűncselekmény körülményeit is, azonban tekintettel arra, hogy a nyomozás folyamatban van, egyelőre bővebb információval nem szolgálhat.

 

Nem kell engedély

– A közösségi oldalon megdöbbenve olvastuk, hogy egy kutyabarát helyen egy állatot bántalmaztak – mondta el Sziládi–Kovács Tibor, a kutyabarát.hu alapítója. Megjegyezte: jelenleg hazánkban nincs törvényi szabályozás arról, hogy melyik vendéglátó egység vagy szállásadó lehet állatbarát minősítésű.

– A népegészségügyi szerv oldalán van útmutató, amely higiéniai és egyéb ajánlásokat fogalmaz meg a kutyabarát helynek. Ma Magyarországon semmilyen tanúsítvány, engedély, vagy minősítés nem kell ahhoz, hogy valamilyen hely állatbarát legyen – tette hozzá Sziládi–Kovács Tibor. Megjegyezte: annyit tudnak tenni, hogy általuk és a kutyás társadalom visszajelzései alapján ellenőrizik a vendéglátókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában